Ga naar de inhoud
Entertainment

Marc-Marie Huijbregts reageert op DWDD-artikel in podcast

Matthijs van Nieuwkerk Marc-Marie Huijbregts Beeld © ANP

Marc-Marie Huijbregts (57) gaat in de aankomende aflevering van de podcast 'Marc Marie & Aaf Vinden Iets' kort reageren op het Volkskrant-artikel over 'De Wereld Draait Door' ('DWDD'), laat de cabaretier donderdag weten. Marc-Marie was een veel geziene tafelgast in het programma, waar volgens de krant jarenlang sprake was van grensoverschrijdend gedrag.

De cabaretier is er 'natuurlijk' ook 'de hele week mee bezig' geweest, vertelt hij in een video die op het Instagram-account van de podcast wordt gedeeld. Hij gaat dan ook 'heel even' op de ophef reageren. "Ander is het ook een beetje stom."

Marc-Marie benadrukt dat mensen geen uitgebreide uitleg hoeven te verwachten. "Ik ga er denk ik drie zinnen over zeggen." De nieuwe aflevering van Marc Marie & Aaf Vinden Iets, de honderdste, is zaterdag te beluisteren op onder meer Spotify en YouTube.

Oud-DWDD-visagist
Lees ook:
Oud-DWDD-visagist 'opgelucht en dankbaar' na Volkskrant-artikel

Vrijdag verscheen een artikel in de Volkskracht over jarenlang grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van het programma DWDD, onder anderen door presentator Matthijs van Nieuwkerk. De presentator liet daarop begin deze week weten voorlopig zijn werk neer te leggen en de banden te verbreken met BNNVARA.

Naar aanleiding van het nieuws over DWDD, klapt Rob Goossens in De BLVD Podcast uit de school over de werkcultuur bij de Telegraaf

De BLVD Podcast #6: DWDD-praktijken op andere redacties en wanpraktijken onder Nederlandse voetbalverslaggevers

32:53
Claudia
Lees ook:
Claudia de Breij over uitblijven eigen reactie DWDD: 'Ik ben van niemand'