Ga naar de inhoud
Entertainment

Bella Hadid verwijdert Balenciaga-post na kritiek op campagne

Bella Hadid Beeld © ANP

Modehuis Balenciaga heeft excuses aangeboden voor een advertentiecampage voor zijn nieuwe collectie. De campagne kreeg veel kritiek omdat er jonge meisjes te zien waren met teddyberen gekleed in bondagekleding en andere SM-outfits. Ook Bella Hadid (26) uit kritiek op het modehuis.

"Onze excuses voor het tonen van verontrustende documenten in onze campagne"

Mensen spreken zich wereldwijd massaal uit tegen het modehuis. Zo heeft ook topmodel Bella Hadid de post - waarin ze de nieuwe campagne van Balanciaga promoot - verwijderd. 

Het bedrijf schrijft op Instagram dat de teddyberen 'niet in deze feestdagencampagne te zien hadden moeten zijn' en dat de campagne per direct van alle platforms is verwijderd.

Balenciaga
Lees ook:
Balenciaga zet samenwerking met Kanye stop na antisemitisme

Op een van de foto's was een minderjarig meisje te zien met kleding van Balenciaga, terwijl ze een een riem vasthield met een knuffelbeer die een bdsm-ketting met hangslot droeg. Op een andere foto stond een verwijzing naar een gerechtelijk document uit een rechtszaak die in de Verenigde Staten beelden van kindermisbruik legaal maakte. 'Onze excuses voor het tonen van verontrustende documenten in onze campagne', reageert het modehuis.

Modehuis
Lees ook:
Modehuis Balenciaga gebruikt echte koppels voor campagne

Balenciaga zegt niet op de hoogte te zijn geweest van de verwijzing naar de rechtszaak. 'We gaan juridische stappen ondernemen tegen de personen die verantwoordelijk zijn voor het maken van de set', aldus het modehuis dat zegt 'misbruik van kinderen in welke vorm dan ook te veroordelen'.

'Kanye
Lees ook:
'Kanye West gebruikte jarenlang antisemitische taal'

Onlangs besloot het modehuis de samenwerking met rapper Kanye West te beëindigen, nadat hij antisemitische uitspraken heeft gedaan. 

Graaft Kanye West eigen graf met antisemitische uitspraken?

04:06
Bron: ANP/RTL Boulevard