Ga naar de inhoud
Entertainment

RTL over mogelijke overstap Matthijs van Nieuwkerk: 'Niet aan de orde'

Matthijs van Nieuwkerk Beeld © ANP

Matthijs van Nieuwkerk (62) lijkt niet te praten met de commerciëlen nu hij bij BNNVARA is opgestapt. RTL laat desgevraagd weten dat een overstap 'niet aan de orde' is. Talpa is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

"Matthijs gaat nu gewoon een hele tijd helemaal niets doen"

Matthijs flirtte in het verleden al eens met een eventuele overstap naar RTL of Talpa. Zo gaf de presentator in 2012 aan dat hij had overwogen naar RTL te verkassen na gesprekken over een nieuw te vormen talkshow. In 2013 begon RTL uiteindelijk met RTL Late Night met Humberto Tan.

Rob
Kijk ook:
Rob Goossens geeft mogelijke verklaring voor gedrag Matthijs van Nieuwkerk

In 2013 zei Matthijs dat hij 'ooit heel serieus' had overwogen mee te gaan 'in het grote Talpa-avontuur'. Hij bleef echter bij de VARA omdat hij De Wereld Draait Door mocht maken. Omdat daar jaren later 'nog te veel toekomst' in zat, kwam het ook nooit tot een overstap naar RTL. In een interview met Broadcast Magazine zei Matthijs destijds: "De commerciëlen, ik vind het geen scheldwoord."

Oud-DWDD-visagist
Kijk ook:
Oud-DWDD-visagist wil in gesprek met Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs stapte deze week op bij BNNVARA naar aanleiding van het nieuws over grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van DWDD. Dinsdagavond zei Jan Slagter ook al dat hij niet van plan is om de presentator een contract aan te bieden. "Ik snap die vraag wel maar Matthijs gaat nu gewoon een hele tijd helemaal niets doen", zei de Omroep MAX-baas in de RTL 4-talkshow Beau.

Rob Goossens: 'Matthijs van Nieuwkerk reageert als een stampvoetende kleuter'

07:06