Ga naar de inhoud
Entertainment

Leonardo DiCaprio speelde bijna niet de hoofdrol in Titanic

Leonardo DiCaprio Beeld © ANP

In een gesprek met 'GQ' heeft regisseur James Cameron (68) verteld dat Leonardo DiCaprio (48) bijna zichzelf de rol van Jack in 'Titanic' had ontnomen, door de manier waarop hij zich opstelde bij de casting. Nadat hij eerst iedereen charmeerde bij de kennismaking, weigerde Leonardo later een leessessie te doen met tegenspeelster Kate Winslet (47).

"Het is alsof elke vezel in zijn lijf totaal negatief is"

"Hij kwam een paar dagen later terug en ik had de camera ingesteld om de casting op te nemen", herinnert de regisseur zich. "Hij wist niet dat hij ging testen. Hij dacht dat het weer een meeting was, om Kate te zien. Ik zei: "Oké, we gaan gewoon naar de kamer ernaast, we zullen wat tekst doornemen en ik zal het op video opnemen." Waarop hij zei: "Oh, ik lees niet." Ik schudde hem de hand en zei: "Bedankt voor het langskomen.""

Leonardo
Lees ook:
Leonardo DiCaprio mogelijk in nieuw seizoen Squid Game

Toen begon Leonardo terug te krabbelen en startte hij volgens James uiteindelijk schoorvoetend en met duidelijke tegenzin aan de auditie. "Dus hij komt binnen, en het is alsof elke vezel in zijn lijf totaal negatief is. Totdat ik 'actie' zei, toen veranderde hij in Jack. Donkere wolken trokken open en een zonnestraal kwam naar beneden en verlichtte hem. Toen had ik zoiets van: 'Oké. Hij is onze man'."

Exclusieve
Lees ook:
Exclusieve beelden van kleffe Leonardo DiCaprio en Gigi Hadid

Vrienden Gigi Hadid bevestigen relatie met Leonardo DiCaprio

02:19