Ga naar de inhoud
Medewerkers haakten af

Angstsfeer DWDD werd volgens oud-VARA-redacteur al lang geleden aangekaart

Matthijs van Nieuwkerk. Beeld © ANP / Anneke Janssen

De misstanden bij het programma De Wereld Draait Door werden jaren geleden al aangekaart in het eindredactioneel overleg van de tv-programma's van BNNVARA, vertelt redacteur en verslaggever Peter Kee. Toen werden er geen 'fundamentele stappen' genomen.

Tijdens een uitzending van De Nieuws BV deed Kee een boekje open over de situatie in de tijd dat hij nog bij Pauw & Witteman werkte. De redacties van de twee programma's zaten naast elkaar in de studio in Amsterdam. "Mensen bij DWDD haakten af of knapten af en kwamen dan bij ons", zegt Kee.

'Diepgevoelde
Lees ook:
'Diepgevoelde spijtbetuiging' directeur BNNVARA om misstanden DWDD

Volgens Kee zijn toen door de eindredactie van Pauw & Witteman vragen gesteld in het eindredactioneel overleg, omdat er wel heel veel mensen afhaakten bij DWDD. "Dat zei wel iets over de werksfeer."

'Verhitte veldslagen'

Er heerste een 'sfeer van concurrentie' tussen de twee redacties, zegt Kee. Er vonden volgens hem 'verhitte veldslagen' plaats om gasten. "De verhoudingen waren vrij scherp."

Wanneer het overleg precies heeft plaatsgevonden, is niet duidelijk. Maar het moet voor mei 2014 zijn geweest, aangezien Pauw & Witteman toen stopte.

Vorige week kwam de Volkskrant naar buiten met een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag bij DWDD. Oud-medewerkers van het programma spraken onder andere van woede-uitbarstingen van presentator Matthijs van Nieuwkerk.