Ga naar de inhoud
Entertainment

NTR denkt nog na over invulling Top 2000-programma

Beeld © ANP

De NTR heeft nog geen besluit genomen over de programma's rond 'de Top 2000' die Matthijs van Nieuwkerk (62) zou gaan maken. Dat laat de omroep woensdag desgevraagd weten. De NTR maakte dinsdag bekend dat de programma's niet doorgaan met Matthijs, die onder vuur ligt vanwege zijn wangedrag bij de opnames van 'De Wereld Draait Door'.

"Hoe we dit jaar verder gaan met de programma's, is onderwerp van gesprek met de NPO"

"Hoe we dit jaar verder gaan met de programma's, is onderwerp van gesprek met de NPO", meldt een woordvoerder. Op welke termijn er een besluit wordt genomen, kan de zegsvrouw niet melden.

Jan
lees ook:
Jan Slagter niet van plan Matthijs van Nieuwkerk contract aan te bieden

Er waren afgelopen week al twee afleveringen van de Top 2000-quiz opgenomen. Deze worden in elk geval niet uitgezonden, beklemtoont de NTR. Wat er wel met deze opnames gebeurt, is niet duidelijk. Maar zij zullen sowieso niet op televisie te zien zijn. "Dit is natuurlijk een ongewone situatie", beaamt de NTR. "Op het moment dat een bestelling niet kan worden geleverd, dan moeten de twee partijen - de opdrachtgever en opdrachtnemer - met elkaar in overleg hoe ze daarmee omgaan. Dus ook dit wordt besproken de komende tijd."

Geen
lees ook:
Geen Matthijs van Nieuwkerk bij Top 2000 Quiz en Top 2000 à Go-Go

De Volkskrant sprak met tientallen voormalige medewerkers van DWDD over 'grensoverschrijdend gedrag' van onder anderen Matthijs. Het ging volgens de medewerkers om 'extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen'. Tientallen werknemers vielen ziek uit vanwege de werkomstandigheden. Van Nieuwkerk legde maandag zijn werkzaamheden bij BNNVARA neer. De NPO heeft een onafhankelijk onderzoek naar de gang van zaken rond het programma aangekondigd.