Ga naar de inhoud
Entertainment

Voor het eerst levert deelnemer in Het Perfecte Plaatje géén foto in

Mag Linda Hakeboom ondanks gemiste foto blijven?

02:25

Een unicum in 'Het Perfecte Plaatje'. Voor het eerst in de geschiedenis van het populaire programma, dat toch alweer zeven seizoenen kent, heeft een fotograaf géén foto ingeleverd. Maar wat heeft dat voor gevolgen voor de desbetreffende deelnemer?

Let op: dit artikel bevat spoilers over Het Perfecte Plaatje.

"Ik hoop natuurlijk niet dat ik eruit hoef vanwege dit"

De eerste opdracht die de kandidaten krijgen is het maken van een foto tijdens het afscheidsconcert van Kensington. Filemon Wesselink vindt het direct lastig, vanwege alle mensen die dan 'kanten op bewegen' waar hij niet om gevraagd heeft. "Dat vind ik irritant." Trijntje Oosterhuis lijkt een groter probleem te hebben, want zij heeft die avond óók een optreden. Gelukkig mag zij een foto maken ná de Kensington-show. "Gelukkig, want ik dacht al: hoe gaan we dat doen?"

Deze shoot levert een hoop stress op bij de kandidaten. Uiteindelijk krijgt Filemon een 8 voor zijn foto, Linda Hakeboom een 7, Tina de Bruin een 6,8, Geraldine Kemper een 6,7 en Trijntje krijgt een 5. "Ik moet van ver komen", zegt Trijntje na haar teleurstellende resultaat. "Maar ik ga er wel voor."

Maik
lees ook:
Maik de Boer heeft een koper voor een van zijn Perfecte Plaatjes

Voor de tweede opdracht moeten de kandidaten een macro-foto van insecten maken. "Nee, vreselijk", zegt Geraldine meteen. Filemon daarentegen vindt het juist leuk. Zijn lievelingsdieren in de dierentuin zijn insecten. "Daar ga ik altijd lekker naar kijken." Wie niet bij de shoot kan zijn, is Linda. Vanwege ziekte kan ze de shoot niet doen.

De shoot wordt door iedereen erg moeilijk gevonden. Vooral Geraldine is gestrest omdat het haar niet lukt om een mooie foto te maken. Tina is ondertussen een beetje bang voor de beestjes. En Trijntje, die probeert de insecten te lokken door voor ze te zingen.

Linda
lees ook:
Linda Hakeboom merkt gevolgen bestralingen tijdens shoot in Het Perfecte Plaatje: 'Echt nog niet weg'

Linda heeft omdat ze ziek was geen foto kunnen maken. Bij de jurybeoordeling is ze wél aanwezig. "Ik hoop natuurlijk niet dat ik eruit hoef vanwege dit, maar we gaan het zien." Linda had een 'ouderwetse' griep. "Ik had er flink last van", vertelt ze. "Maar ik wilde toch hierheen komen om te zien wat de rest heeft gemaakt." Uiteindelijk gaat Filemon er met de weekwinst vandoor.

Wat voor consequenties heeft het niet inleveren van een foto voor Linda? Ze krijgt 0 punten van de jury, wat haar gemiddelde op 3,5 brengt, zelfs nog lager dan het gemiddelde van een 5 dat Trijntje heeft gescoord. Gelukkig voor Linda besluit de jury de 'safe' in te zetten, waardoor een kandidaat niet naar huis hoeft. "We hebben het besluit genomen. Sorry Linda, we nemen onze safe niet mee naar volgende week. Dus je blijft. We houden je er heel graag bij, we zien zoveel potentie in jou. Het zou heel raar zijn om jou naar huis te laten gaan."

Najib
lees ook:
Najib Amhali heeft deelname aan Het Perfecte Plaatje onderschat: 'Heb me vergist'

Het Perfecte Plaatje zie je iedere woensdag om 20.30 uur op RTL 4. Aflevering gemist? Terugkijken kan via Videoland.