Ga naar de inhoud
Entertainment

Albert Verlinde haalt uit naar NPO-leiding: 'Domme kippetjes'

Albert Verlinde Beeld © ANP

Albert Verlinde (61) vindt het onbegrijpelijk dat de NPO en BNNVARA zich kennelijk hebben laten overvallen door het 'Volkskrant'-artikel over grensoverschrijdend gedrag bij 'De Wereld Draait Door'. Hij noemde de wijze waarop gereageerd is dinsdagavond in de SBS6-talkshow 'HLF8' 'amateurisme'.

"Ik vind het zo amateuristisch wat hier gebeurt"

Albert vond het niet 'chique' dat BNNVARA-directeur Suzanne Kunzeler maandagavond in Nieuwsuur Frans Klein 'een mes in de rug' stak. De NPO-directeur had volgens Albert dan ook geen andere keuze om dinsdag zijn werk tijdelijk neer te leggen.

Rob
Kijk ook:
Rob Goossens: 'Matthijs van Nieuwkerk reageert als een stampvoetende kleuter'

"Inhoudelijk kan het best een logische reactie zijn, maar je kunt ook gewoon met elkaar voorbereiden wat je gaat doen. Aan dit hele verhaal met Matthijs van Nieuwkerk mis ik gewoon dat mensen, bestuurders - en ik heb zelf een groot bedrijf geleid - met elkaar praten en zich voorbereiden op een situatie die eraan zit te komen. Het zijn gewoon domme kippetjes bij de publieke omroep die zich laten overvallen. Ik vind het zo amateuristisch wat hier gebeurt."

NPO-directeur
Lees ook:
NPO-directeur Frans Klein legt tijdelijk functie neer na DWDD-rel

Volgens Albert hadden de NPO en BNNVARA al 'wekenlang' kunnen overleggen over wat ze zouden doen als het artikel zou verschijnen en was het totaal niet nodig dat Suzanne Frans op tv afviel.

Suzanne betuigde in Nieuwsuur namens haar omroep spijt voor de misstanden bij DWDD. Ze zei bovendien te hopen op een publieke spijtbetuiging van Matthijs.

Rob Goossens geeft mogelijke verklaring voor gedrag Matthijs van Nieuwkerk

06:24