Ga naar de inhoud
Entertainment

Doodsoorzaak overleden Pierre Kartner bekend

Pierre Kartner: Vader Abraham Beeld © ANP

De eerder deze maand overleden Pierre Kartner, ook wel bekend als Vader Abraham, leed aan botkanker. Dat heeft zijn zoon Walter Kartner gezegd tegen weekblad 'Privé'.

"De ziekte had zich door zijn hele lichaam verspreid"

"Het begon met rugklachten, waarna hij al vrij snel te horen kreeg dat hij er rekening mee moest houden dat er niets meer aan te doen was. De ziekte had zich door zijn hele lichaam verspreid", stelt Walter. "Mijn vader legde zich wonderbaarlijk snel bij dat vreselijke bericht van de specialist neer - zoals hij altijd zei wanneer er iets tegenzat in het leven: 'er zijn zaken die zijn zoals ze zijn'."

Pierre
Lees ook:
Pierre Kartner, Vader Abraham, op 87-jarige leeftijd overleden

Volgens zijn zoon probeerde Pierre tot op het laatste moment nog zo veel mogelijk van het leven te genieten. Ook maakte hij nog volop muziek. "Dan kroop hij af en toe achter zijn keyboard om liedjes te schrijven. Op zijn tablet volgde hij het nieuws, en af en toe had hij een mindere dag. Maar papa was nooit depressief. Uiteindelijk is hij gewoon thuis gestorven."

Smurfenfilm
Lees ook:
Smurfenfilm geeft Vader Abraham boost

Pierre overleed precies twee weken geleden op 87-jarige leeftijd. De zanger en muzikant verdween de afgelopen jaren uit de publiciteit en trad al niet meer op. Over de doodsoorzaak wilde de familie in eerste instantie geen uitspraken doen.