Ga naar de inhoud
Entertainment

Johan Derksen wil Matthijs van Nieuwkerk bij Talpa: 'Hij heeft weinig vluchtmogelijkheden'

Beeld © ANP

Johan Derksen (73) ziet de gebeten presentator Matthijs van Nieuwkerk (62) graag naar Talpa komen om programma's te presenteren als de mediastorm rondom hem een beetje is gaan liggen. Dat zegt de analist maandagavond in 'Vandaag Inside'.

"Wat blijft staan, dan is het een fantastische tv-man"

Johan is van mening dat het nieuws rondom Matthijs wel weer gaat liggen. Daarbij haalt Johan de voorbeelden aan waarin hijzelf nationaal nieuws was vanwege rellen in Vandaag Inside. "Dan ben je even wereldnieuws, maar dat gaat weer voorbij", aldus Johan.

"Wat blijft staan, dan is het een fantastische tv-man. Als Talpa ergens behoefte aan heeft, zijn het fantastische tv-mannen", gaat Johan door. "Ik zou het uitstekend vinden. Hij heeft niet zo veel vluchtmogelijkheden meer."

Rob
lees ook:
Rob Goossens: 'Matthijs van Nieuwkerk reageert als een stampvoetende kleuter'

Volgens Johan zijn er over hemzelf geen 'spannende verhalen' te vertellen. "Behalve dat ik wel eens hard uit de hoek kwam." Over de situatie met Matthijs zegt hij: "Omdat niemand aan de noodrem getrokken heeft, is dat natuurlijk geëscaleerd."

Dan halen de heren van Vandaag Inside nog uit naar Claudia de Breij en Marc-Marie Huijbregts. De laatste noemen ze zelfs 'piepkuiken'. "Ook piepkuiken laat niks horen", begint Wilfred. Johan dan: "Die heeft daar dag in, dag uit, twee ruggen in z'n zak gestoken. Die hoor je niet." Wilfred vindt Marc-Marie en Claudia 'erg selectief'. "Soms staan ze voorop om van alles te vinden en nu houden ze hun mond."

Dit
lees ook:
Dit speelt er inmiddels allemaal rondom Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs maakte maandag bekend op te stappen bij BNNVARA, omdat hij het vervelend vindt dat de omroep openlijk twijfelt aan zijn oprechtheid. Aanleiding daarvoor is het artikel van de Volkskrant waarin tientallen oud-medewerkers van De Wereld Draait Door de presentator, maar ook eindverantwoordelijken beschuldigen van 'extreme woede-uitbarstingen' en 'vernederingen'.

Rob Goossens is van mening dat de reactie van Matthijs er eentje van een 'stampvoetende kleuter' is. Wat hij daar precies mee bedoelt, zie je in de video hieronder.

Rob Goossens: 'Matthijs van Nieuwkerk reageert als een stampvoetende kleuter'

07:06