Ga naar de inhoud
Entertainment

Bassie en Adriaan-ster duikt op in Sinterklaasjournaal: 'Dít is pas nostalgie'

Hans Beijer/B100 uit Bassie en Adriaan in Sinterklaasjournaal Beeld © NTR/screenshot Sinterklaasjournaal 21 november

Het zijn vooral weer de volwassen kijkers die het Sinterklaasjournaal druk nabespreken. Dit keer gelukkig niet vanwege huilende kinderen, maar een oude bekende uit 'Bassie en Adriaan' die acte de présence geeft. Kennen we B100 nog?

"Ze moeten altijd mij hebben"

Dieuwertje Blok schakelt in de uitzending over naar de boze Wouter van Balen (de 74-jarige Hans Beijer), die het slachtoffer zegt te zijn van een Plaagpiet. "Wij zetten nu al de hele week onze schoen. En wat denk je, elke ochtend is haar (zijn vrouw, red.) schoen gevuld met pepernoten en die van mij staat op de gang!" Dan zegt de acteur zijn iconische Bassie en Adriaan-zin: "Ze moeten altijd mij hebben." 

Het doet bij de volwassen kijkers die als kind Bassie en Adriaan op de buis zien vast een belletje rinkelen. Hans Beijer speelt in de kinderserie crimineel B100, voluit Boef 100. "Dít is pas nostalgie", klinkt het op Twitter onder de kenners.

Kijkers
Lees ook:
Kijkers gieren om boerenvlag in Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal zie je elke werkdag om 18.00 uur bij NTR op NPO 3 en kijk je hier terug.

'Te
Lees ook:
'Te spannend' Sinterklaasjournaal levert huilende kijkers op

Het Sinterklaasjournaal wordt dit jaar in de buurt van Luuk Ikink opgenomen. De RTL Boulevard-presentator verstoort de opnames per ongelijk bijna... 

Luuk Ikink verstoorde bíjna opnames Sinterklaasjournaal

01:03