Ga naar de inhoud
Entertainment

Paul de Leeuw kan 'irritant en naar' zijn op de werkvloer

Beeld © NPO/screenshot Boerderij van Dorst 20 november

Paul de Leeuw (60) kan zich voorstellen dat collega's hem in het verleden hebben ervaren als 'intimiderend'. De presentator vertelt zondagavond in 'Boerderij van Dorst' dat hij vroeger in zijn werk best 'irritant en naar' kon zijn.

"Je gaat over de grens soms en dan moet je gecorrigeerd worden"

"Dat is nu veel minder", zegt Paul. "Je streeft naar het perfecte, het ultieme en dan neem je iedereen mee in je enthousiasme."

Paul
Lees ook:
Paul de Leeuw blikt terug op Op1-presentatie: 'Te strak keurslijf'

De presentator was zijn collega's voordat hij opging vaak een 'beetje aan het pesten'. Dat was volgens hem niet 'naar', maar om 'zichzelf scherp te krijgen'.

Paul
Lees ook:
Paul de Leeuw herdenkt overleden vader: 'Ik mis je'

Paul kan zich voorstellen dat dat misschien als intimiderend is ervaren. "Ik denk dat ik sowieso intimiderend kan overkomen omdat ik veel ben en veel praat en altijd het hoogste woord voer." Hij denkt dat hij best weleens te ver is gegaan. "Je gaat over de grens soms en dan moet je gecorrigeerd worden."

Paul
Lees ook:
Paul de Leeuw wil podcast maken van tweehonderd uur

De aflevering is opgenomen voor het vrijdagavond verschenen Volkskrantartikel. Daarin vertellen tientallen oud-medewerkers van De Wereld Draait Door (DWDD) over 'grensoverschrijdend gedrag' van presentator Matthijs van Nieuwkerk. DWDD werd gemaakt door BNNVARA, de omroep waar Paul ook jaren heeft gewerkt.

Boerderij van Dorst is elke zondag wekelijks rond 21.15 uur te zien op NPO 3. Je kunt de afleveringen hier terugkijken.