Ga naar de inhoud
Entertainment

Sander Schimmelpenninck geeft af op College Tour-interview met Twan Huys

Sander Schimmelpenninck en Twan Huys Beeld © ANP

Sander Schimmelpenninck (38) verliet de studio van 'College Tour' na de opnames met 'een zorgelijk gevoel'. Dat vertelt de opiniemaker donderdagavond in het SBS-programma 'Vandaag Inside'. Sander is van mening dat presentator Twan Huys 'wel allemaal valletjes' voor hem neerzette.

"Ik vond Twans vragen niet zo goed"

"Ik vond dat hij heel erg veel over mijn privéleven vroeg", aldus Sander. "Hij was tien minuten aan het doorzeuren of ik wel of geen kinderen wil. Wat een onzin. En een half uur over mijn familie en voorouders." Sander is een telg uit de grafelijke tak van het geslacht Schimmelpenninck. "Het was allemaal heel erg persoonlijk", ging hij door.

Vandaag
Lees ook:
Vandaag Inside wilde 'vooral aandacht vragen' met lingeriemodel

De journalist vond het wel 'heel eervol' om gevraagd te worden voor College Tour. "Maar achteraf had ik beter dat programma zelf eens moeten kijken, om te weten wat er gebeurt. Ik ken dat programma nog als een programma waar de Obama's en Bill Gates van de wereld worden uitgenodigd. Tegenwoordig worden mensen als ik blijkbaar uitgenodigd. Ik vond zijn vragen niet zo goed", zegt Sander over Twan Huys.

Sander
Lees ook:
Sander Schimmelpenninck regelt eigen beveiliging: 'Wringt soms'

In het gesprek met Twan gaf Sander ook te kennen dat de bedreigingen die hij ontvangt 'wel een beetje' onder zijn huid zijn gaan zitten. Ook zei hij een paar keer 'dingen' mee te hebben gemaakt op straat. "Dat ik echt moest rennen." Wie precies achter de bedreigingen zitten, weet Sander niet. "Je kunt alleen maar vermoeden van een paar mensen online, dat het allemaal uit extreemrechtse hoeken komt."