Ga naar de inhoud
Entertainment

Vandaag Inside wilde 'vooral aandacht vragen' met lingeriemodel

Vandaag Inside Beeld © ANP

De drie heren van 'Vandaag Inside' wilden woensdagavond 'vooral aandacht vragen' door een vrouw, enkel gekleed in lingerie, door de studio te laten lopen. Dat zegt Johan Derksen (73) donderdagavond in het praatprogramma op SBS6.

"Het was een beetje een parodie op het hele Jinek-gebeuren", ging Johan door. Tafelgast Sander Schimmelpenninck gaf te kennen het fragment ook gezien te hebben. "Ik had het fragment gezien en ik zag iemand een klein tikje na geven", aldus Sander. René van der Gijp reageert daarop: "Zo'n tikje, kan dat niet? Ik heb het ook wel eens gedaan." Wilfred zegt daarop dat hij dat nog nooit had gedaan. "Niet op zo'n manier in ieder geval."

Vandaag
Lees ook:
Vandaag Inside haakt in op incidenten Jinek: stripper 'verstoort' uitzending

Wilfred bevestigt in de uitzending van woensdag al dat het 'een klein beetje, zeg maar gerust enorm, in scène was gezet'. Voor één iemand in de studio was de actie het laatste wat hij van de uitzending zag. "Er was een meneer bij de uitgang die haar een tik op het achterwerk gaf, die is eruit gezet", aldus Wilfred. "Dat was niet helemaal de bedoeling."

Dinsdagavond werd de uitzending van Jinek verstoord door twee Qatar-actievoerders die uit het publiek kwamen en begonnen te schreeuwen. Het was al het derde ongeplande moment in korte tijd. De zwaar beveiligde John van den Heuvel, die dinsdagavond ook te gast was bij Jinek, liet zich daarna zeer kritisch uit over de beveiliging rondom het programma. De misdaadjournalist besluit vanwege het incident voorlopig niet meer naar talkshows te gaan: 

John van den Heuvel boycot talkshow Jinek voorlopig: ‘Eerst beveiliging op orde’

05:19