Ga naar de inhoud
Entertainment

RTL: 'Danny de Munk in de toekomst weer welkom in programma's'

Ondanks besluit rechter deuk in imago Danny de Munk: ‘Schade al geschied'

07:07

Een terugkeer van Danny de Munk (52) bij programma's van RTL is 'op dit moment nog niet aan de orde', maar wel welkom. Dat laat een woordvoerder van de zender donderdag weten.

Advocaat Royce de Vries liet woensdag weten dat Danny niet wordt vervolgd voor verkrachting. Het onderzoek naar de zanger is voortijdig beëindigd omdat er onvoldoende bewijs is. In juni kwam naar buiten dat een vrouw aangifte van verkrachting heeft gedaan tegen Danny. Het slachtoffer zou zo'n vijftien jaar geleden nauw met hem hebben samengewerkt bij de musical Ciske de Rat. Danny heeft de beschuldigingen van de vrouw altijd ontkend.

Onderzoek
Lees ook:
Onderzoek verkrachtingszaak Danny de Munk beëindigd

Na de beschuldigingen in juni besloot RTL de samenwerking met Danny de Munk op te schorten. Hij zou te zien zijn in het nieuwe seizoen van het RTL-programma I Can See Your Voice. De zanger had al een paar jaar een vaste rol als panellid in de show.

RTL laat weten dat nog niet zeker is of er een nieuw seizoen komt van het succesprogramma. "Er wordt nog volop gekeken naar de programmering van volgend jaar", meldt een woordvoerder. "Voordat er verwarring ontstaat willen we voor de goede orde laten weten dat Danny in de toekomst welkom is in onze programma's."

Danny
Lees ook:
Danny de Munk vervangen als panellid in I Can See Your Voice

Ook Talpa Network heeft vooralsnog geen plannen voor een nieuw programma met Danny de Munk. Er 'is op dit moment geen sprake' van een nieuw seizoen van het programma De Hollandse Nieuwe, laat een woordvoerder donderdag weten.

In de talentenjacht wordt gezocht naar een nieuwe volkszanger. Danny zat in de jury samen met Jeroen van der Boom, Samantha Steenwijk en René Froger. SBS6 zond de serie deze zomer uit, ondanks het feit dat een vrouw Danny de Munk van verkrachting beschuldigde.