Ga naar de inhoud
Entertainment

Bizarre nieuwe datingshow is mix tussen Obese en MAFS

Luuk geen fan van nieuw realityprogramma: 'Perverse televisie'

00:59

Tijdens een bezoekje aan televisiebeurs MIPTV in Cannes, kijkt Rob Goossens (31) onlangs zijn ogen uit. Het ene na het andere bizarre concept passeert de revue en met name één daarvan is bij hem blijven hangen: de Zuid-Koreaanse datingshow 'Weight for you'. Hij is erg nieuwsgierig of het idee van deze show ook in Nederland zal werken.

"Wat een perverse televisie toch eigenlijk?"

In de nieuwste aflevering van De BLVD Podcast vertelt Rob over de bijzondere shows die hij voorbij zag komen op de televisiebeurs. "Bijvoorbeeld een politieke datingshow, waarbij je dan gemengd wordt met mensen van wie je niet weet wat hun politieke kleur is. Dus je kunt in bed belanden met iemand die heel anders denkt over abortus dan jij. Dan denk ik wel, wie gaat daar nu aan meedoen?"

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe datingshow koppelt mensen aan de hand van sterrenbeeld

Net als je denkt dat het niet gekker kan, komt Rob met het volgende: "Er was er ook eentje waarvan ik benieuwd ben of jij denkt dat daar mensen aan mee zullen doen. Het is een Zuid-Koreaans format en het heet Weight for you. Als je het hoort dan kan dit natuurlijk 'wachten' betekenen, maar je schrijft het echt als 'gewicht'. In de show gaan mannen met veel overgewicht op jacht naar hun droomvrouw. Maar die droomvrouw zit dan aan de andere kant van een tunneltje waar ze doorheen moeten klimmen en kruipen. Maar daar passen ze dus niet doorheen. Dus ze moeten eerst enorm veel gaan afvallen binnen een bepaald tijdsbestek en als ze dat lukt dan kunnen ze hun droomvrouw bereiken. En als het ze niet lukt, dan gaat hun droomvrouw aan hun voorbij."

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe bizarre datingshow op komst waar singles elkaar ontmoeten op een vlot

Luuk heeft zo zijn twijfels bij dat - op zijn zachtst gezegd nogal immorele - concept. "Wat een perverse televisie toch eigenlijk?" Rob is het daarmee eens: "Ja, je zag ook in de zaal dat mensen een beetje zaten te lachen, maar je zag ook producenten naar elkaar kijken van: dat gaan we niet kopen."

Nieuwsgierig naar de hele aflevering van De BLVD Podcast? Je kunt deze hieronder beluisteren:

Beluister De BLVD Podcast nu via Spotify, Apple, Google of je favoriete podcastapp. Elke donderdag verschijnt er een nieuwe aflevering. Hier bekijk je de video van de podcast.