Ga naar de inhoud
Entertainment

Eva Jinek reageert op veelbesproken Kruidvat-foto

Aran Bade snapt niks van Kruidvat-foto Eva Jinek: 'Niet handig'

02:03

Eva Jinek (44) heeft na enkele dagen toch maar gereageerd op de veelbesproken foto die zij zondag op Instagram plaatste. Daarop staat de presentatrice een partijtje te genieten in een filiaal van Kruidvat. Critici zoeken al dagen meer achter de foto. Een sponsordeal, een reclame, iets. En dat Eva niet even heeft gemeld dat het om een advertentie gaat, kan volgens sommigen echt niet. Eva is er daarom heel duidelijk over: het ís geen advertentie.

"Het was puur en alleen omdat het een langgekoesterde wens van mij was"

Eva schrijft, wederom op Instagram: 'Lieve mensen, voor de goede orde: mijn bezoek aan Kruidvat was uitsluitend en alleen voor de lol. Ik ben er niet voor betaald. Het is geen sponsordeal, er komt geen 'ludiek vervolg', geen reclamecampagne of televisieprogramma. Het was puur en alleen omdat het een langgekoesterde wens van mij was en Kruidvat zo aardig was die wens in vervulling te laten gaan.'

In haar nieuwsbrief legde Eva eerder al uit dat ze tijdens live-uitzendingen, uit angst voor een black-out, fantaseerde dat ze in het magazijn van de Kruidvat werkte. Dat deed ze jarenlang - pas de laatste jaren heeft ze die mentale escape niet meer nodig.

Eva
lees ook:
Eva Jinek geniet van quality time met zoon tijdens ziekte: 'Hoefde nergens heen'

Op de foto die Eva plaatste (zie hieronder) kwam uit meerdere hoeken kritiek. Zo bemoeide Wilfred Genee zich er tegenaan in Vandaag Inside, Heleen van Royen in HLF8 en ook juicekanaal Life of Yvonne had er wat over te zeggen. Zij waren van mening dat er meer achter de post zat en dat Eva daar transparant over zou moeten zijn.

Eva
lees ook:
Eva Jinek toont andere kant van zichzelf op schattige jeugdfoto