Ga naar de inhoud
Entertainment

Wederopstanding van Tina de Bruijn in Het Perfecte Plaatje: 'Had het eigenlijk al opgegeven'

Tina de Bruin Beeld © RTL

Tina de Bruin (46) schuurt al wekenlang tegen eliminatie aan in 'Het Perfecte Plaatje'. De actrice staat garant voor hilarische televisie en geniale oneliners, maar óók voor een plekje in de onderste regionen. Aflevering na aflevering eindigt Tina bij de laatste twee deelnemers. Tot nu!

Let op: dit artikel bevat spoilers over Het Perfecte Plaatje.

""Ik had het eigenlijk een beetje opgegeven"

Voor de eerste opdracht krijgen de kandidaten de taak om een spectaculaire actiefoto te maken van een stel waterpoloërs. Waar Tina normaal gesproken chaotisch is en rondrent zoals de bekende figuurlijke kip zonder kop, houdt ze zich ditmaal aan één plan. Toch is ze na de shoot onzeker over de foto die ze heeft ingeleverd. "Ik ben zoals vaker in de eerste ronde bedrukt geraakt. Omdat ik me van alles had voorgenomen en dat kwam er dan toch niet uit", blikt ze terug.

"En dat ik toch ook weer bang ben dat ik de verkeerde keuze gemaakt heb. Ik heb me wel bij m'n idee gehouden, dus ja, ik calculeer de nederlaag vast in", vervolgt ze. Maar die calculatie is volledig verkeerd, want Tina eindigt deze shoot op de tweede plaats met een 7,5. "Niet waar! Niet waar! Dat meen je niet!" roept ze, met een verbaasd gezicht. "Dit is toch een leuke opsteker." Even later: "Ik had 'm echt niet zien aankomen. Ik dacht echt: dat is een grapje. Serieus."

Awkward!
lees ook:
Awkward! Geraldine herkent eigen zus niet in Het Perfecte Plaatje

De tweede foto die de kandidaten moeten maken, is ook niet bepaald makkelijk. Alle deelnemers krijgen een kind als model, maar hun ogen moeten iets vervreemdends hebben. Gedurende de shoot komt er opnieuw een soort kalmte over Tina heen. "Ik had het eigenlijk een beetje opgegeven, maar wanneer het kwartje gaat vallen... Er is wel iets gaande en dat vind ik heel leuk. Er is iets gaande in mijn oog en compositie. Dat ik het zelf niet kan geloven dat je het echt kunt leren. Dus langzaam merk ik wel een soort rust", vertelt ze. "Ik ben blij met de keuzes die ik gemaakt heb."

En dat blijkt volledig terecht, want met een 8,5 wint Tina deze shoot zelfs. William Rutten vergelijkt haar foto zelfs met werk van Edwin Olaf. "Tina de B., die is passé. Het is nu mevrouw Olaf, dat mag je gerust zeggen", zegt een trotse Tina. "Die had ik ook nog niet zien aankomen. Dit heeft mij een gevoel bezorgd, dat ik hier nog niet eerder heb gehad."

Model
lees ook:
Model van Tina loopt boos weg in Het Perfecte Plaatje

Het doek valt deze aflevering helaas voor Maik de Boer. Hij krijgt net iets minder punten dan Trijntje Oosterhuis. "Het is goed zo", besluit hij.

Dit zijn alle foto's van zesde week Het Perfecte Plaatje

00:40