Ga naar de inhoud
Entertainment

Katja Schuurman liet lever reinigen: 'Daardoor wat minder vurig'

Katja Schuurman Beeld © ANP

Katja Schuurman (47) heeft recent haar lever laten reinigen, vertelt ze in de podcast 'Darmstad FM'. Katja wilde namelijk haar 'vurige' temperament een beetje laten afzwakken. En dat is nog gelukt ook, laat ze weten.

"Je voelt je wat minder snel verhit"

Katja onthult in de podcast een leverreiniging te hebben gedaan. "In de lever wordt gal aangemaakt en de lever is een zelfreinigend orgaan", legt de actrice uit. "Dat wordt niet alleen aangetast door alcohol, maar ook door koffie en medicatie. En ik gebruik al heel veel jaren medicatie." In de lever kunnen ook galstenen ontstaan. Maar volgens Katja kunnen ook mentale klachten ontstaan. "Dat je bijvoorbeeld snel geïrriteerd bent."

De actrice kan ook wel eens 'te vurig' uit de hoek komen. "Ik wil het liefst alles en iedereen zo omarmen als die is, maar ik kan mij best aan mensen storen." Door de leverreiniging zijn bij Katja de vurige gevoelens een beetje afgeblust. "Je voelt je wat minder snel verhit. Ik heb het ook altijd bloedheet. Heter dan de gemiddelde mens."

Dit
lees ook:
Dit is het liefdesleven van Katja Schuurman in vogelvlucht

Ook vertelt Katja, die al tientallen jaren 'beroemd in Nederland' is, dat ze wil voldoen aan bepaalde verwachtingen als mensen haar zien. "Soms zeggen mensen dat het leuk is dat ik kom, dus dan wil ik ook dat het leuk is. Dan sta ik altijd aan." Tegelijkertijd vindt Katja het ook vervelend als mensen over haar zeggen dat 'ze in het echt helemaal niet zo knap is'. "Dat vind ik dan ook weer stom."

Dat Katja's nieuwe lover op Ibiza woont, bevalt haar eigenlijk heel goed. "Omdat ik me anders ook weer zo snel aanpas aan een partner in m'n leven", zegt ze. "Het alleen zijn vind ik heel erg fijn. Dat heb ik ook heel erg nodig."

Dochter
lees ook:
Dochter Katja Schuurman hoopt volgende première zelf de grote ster te zijn

Katja Schuurman bijt van zich af: 'Ik ben geen nymfomaan'

00:46