Ga naar de inhoud
Entertainment

Lil Kleine en Jaimie in januari voor rechter om omgangsregeling

Beeld © ANP

Lil Kleine (28) en Jaimie Vaes (33) staan op 17 januari volgend jaar opnieuw tegenover elkaar in de rechtbank in Den Haag. Jorik Scholten, zoals Lil Kleine echt heet, wil dat de rechter een omgangsregeling vaststelt voor Lío, het 3-jarige zoontje van hem en Jaimie. Dat bevestigt zowel de advocaat van Lil Kleine als de advocaat van Jaimie aan het ANP na berichtgeving van Yvonne Coldeweijer (35).

"Er is ontzettend veel gebeurd tussen hen, zoals de mishandeling waar veel mensen veel van mee hebben gekregen"

De zaak vindt plaats achter gesloten deuren omdat het een familiezaak is waar een jong kind bij is betrokken. Kim Beumer, de advocaat van Jaimie, bevestigt dat de rechtbank door Lil Kleine specifiek is gevraagd om contact tussen hem en Lío mogelijk te maken. Eerder vroeg de artiest Jaimie al om goedkeuring van ouderlijk gezag, maar daar gaat het op 17 januari niet om bij de rechtbank. Volgens de advocaat van de rapper, Patrice Katz, heeft Lil Kleine zijn zoon na de geboorte wel erkend, maar is het ouderlijk gezag nooit goedgekeurd door Jaimie. Beumer zegt dat de zaken 'iets genuanceerder liggen'.

Gesteggel
Lees ook:
Gesteggel over horloges en broodrooster in zaak Lil Kleine en Jaimie Vaes

Beumer voegt daaraan toe dat Jaimie nooit gezegd zou hebben dat Lil Kleine zijn kind niet mag zien. "Er is alleen ontzettend veel gebeurd tussen hen, zoals de mishandeling waar veel mensen veel van mee hebben gekregen." Jaimie zou om die reden eerst het onderlinge contact en vertrouwen willen herstellen. Lil Kleine zou haar daarop gezegd hebben niets met zijn ex-verloofde te maken willen hebben. Toen zou Jaimie besloten hebben dat het beter is als Lil Kleine nog geen contact heeft met hun zoon. Mocht hij mee willen beslissen over zaken als waar Lío naar school gaat en of hij verhuist, dan heeft hij ouderlijk gezag nodig.

Jaimie
Lees ook:
Jaimie Vaes gunt Lil Kleine vervolg carrière: 'Iedereen verdient tweede kans'

Lil Kleine en Jaimie stonden maandagochtend al tegenover elkaar in de rechtbank van Amsterdam om het einde van hun relatie af te handelen en spullen te verdelen. Daarbij ging het om zaken als dure horloges, prijzige schoenen en een broodrooster. De rechter besloot dat twee van de drie horloges worden toegewezen aan Jaimie. Over de andere spullen kon de rechter nog geen oordeel geven. Jaimie en Lil Kleine werd gevraagd om in een schorsing samen tot een oplossing te komen, maar dat lukte hen niet. De partijen krijgen nu tot 30 november de tijd onderling tot een oplossing te komen.

Relatiestress
Lees ook:
Relatiestress eiste tol van Jaimie: 'Woog nog maar 45 kilo'

Het Openbaar Ministerie (OM) doet momenteel nog onderzoek naar Lil Kleine. Het onderzoek werd half februari gestart. Het OM liet toen weten de rapper te verdenken van een poging tot zware mishandeling van Jaimie. Lil Kleine werd half februari aangehouden nadat beelden naar buiten waren gekomen waarop te zien was dat hij Jaimie met haar hoofd tussen een autodeur klemde. De rapper bracht als gevolg daarvan drie nachten door op het politiebureau in Amsterdam. Vlak na het incident brak Jaimie met Lil Kleine. Zij liet begin april in een interview op televisie weten dat zij aangifte tegen haar ex had gedaan.

'Triest dat Lil Kleine en Jaimie Vaes bekvechten om een broodrooster'

10:43