Ga naar de inhoud
Entertainment

Collega's Gijs de Lange vonden het 'te moeilijk' om na zijn dood door te gaan

Eerbetoon aan Gijs de Lange in Het Klokhuis Beeld © NTR/screenshot Het Klokhuis 7 november

De acteurs die samen met de in mei overleden Gijs de Lange het 'Klokhuis Kantoor' maakten voor het NTR-programma 'Het Klokhuis', vonden het te moeilijk om na de dood van Gijs door te gaan. Dat laat de omroep dinsdag weten. De acteurs speelden al vijftien jaar samen. "Ze hebben altijd gezegd: 'Als er eentje van ons omvalt, dan vertrekken we allemaal'. En dat is gebeurd", meldt een woordvoerder.

"Als er eentje van ons omvalt, dan vertrekken we allemaal"

In de aflevering van maandag was te zien hoe Wouter (Rogier in ‘t Hout), Timo (Sergio IJssel) en Leonoor (Anniek Pheifer) vertrokken om op wereldreis te gaan. Het nieuwe team stond al klaar om de werkzaamheden over te nemen. De nieuwe chef Heleen wordt gespeeld door Maria Kraakman. Peggy (Sarah Janneh) is redacteur techniek en wetenschap en Rop Verheijen is te zien als Luuk, redacteur mens en dieren. Vanaf maandag is ook Sidar Toksöz voor het eerst te zien, als Rodîn, redacteur dingen en fabrieken.

Het
Lees ook:
Het Klokhuis brengt eerbetoon aan Gijs de Lange

Gijs overleed op 25 mei na een kort ziekbed. Hij was decennialang betrokken bij Het Klokhuis. De acteur werd in eerste instantie bekend door zijn optredens als de 'vieze kok' Alberdink Thijm in het jeugdprogramma. Later kreeg hij een nieuwe rol, die van Ben Kokkelman.

Maurice
Lees ook:
Maurice Lede ziet zichzelf wel weer Het Klokhuis presenteren