Ga naar de inhoud
Entertainment

Dj Ronald Giphart tevreden met nachtradio: 'Totaal andere energie'

Ronald Giphart Beeld © ANP

De omschakeling van een middagprogramma in het weekend naar een doordeweeks nachtprogramma op Radio Veronica bevalt Ronald Giphart (56) goed. In gesprek met het ANP zegt de dj en schrijver dat radiomaken in de nacht 'een totaal andere energie' geeft dan 's middags.

"De eerste dag ging nog wat roestig, maar de tweede dag ging ik al juichend naar huis"

Sinds maandag 3 oktober maakt Ronald samen met Lisanne Bronkhorst elke dinsdag tot en met vrijdag het nachtprogramma Nachtclub Veronica. Het begin was nog even lastig, maar inmiddels loopt het als een zonnetje. "Ik had een maand niet gedraaid, dus het was even zoeken", vertelt Ronald. "De eerste dag ging nog wat roestig, maar de tweede dag ging ik al juichend naar huis. In het begin maakten we een beetje de fout door te veel energie de ether in te gooien en was het een beetje zoeken. Maar sinds de tweede week gaat het uitstekend."

Ronald
Lees ook:
Ronald Giphart gaat voorlezen tegen oogziekte

Het programma is volgens Ronald bedoeld voor mensen die kunnen gaan slapen, maar nog niet willen en voor wie wil gaan slapen, maar nog niet kan. Volgens de dj geeft nachtradio 'een totaal andere energie dan in de middag'. "'s Nachts luisteren mensen gericht, het gaat in de nacht meer om de menselijke interactie en minder om de muziek. 's Nachts kan er wel meer dan overdag, zolang het goed ingeleid wordt kan alles", meent Ronald. "Je kan alleen niet na een heel somber gesprek en voor iemand die niet kan slapen Aerosmith erin gooien met een bak herrie."

Ronald
Lees ook:
Ronald Giphart begint podcast over kookboeken

Na een weekje rust in verband met de Top 1000 Allertijden, gaat Ronald volgende week weer verder met zijn nachtprogramma. Precies rond het moment dat in Qatar voor het Nederlands elftal het WK voetbal van start gaat. Ronald weet nog niet of hij - in navolging van de ochtendshow op NPO Radio 2 - nieuws over het toernooi gaat boycotten.

"Ik vind het een gerespecteerde beslissing van Radio 2, maar ik weet niet of wij dat vol kunnen houden", zegt de dj, die erbij vermeldt dat zijn programma een rubriek heeft over het nieuws waar mensen het met elkaar over hebben. "Ik ben nooit een grote voorstander geweest van Qatar, het is moeilijk om ten volle te kunnen genieten van dit toernooi. Ik kan me voorstellen dat we er aandacht aan gaan besteden, maar met een kritische component."