Ga naar de inhoud
Entertainment

Jan Terlouw ereburger van gemeente Voorst

Beeld © ANP

De gemeente Voorst heeft schrijver en politicus Jan Terlouw (90) onderscheiden met de Erepenning, de hoogste gemeentelijke onderscheiding van de stad. Jan is nu dus officieel ereburger van de Gelderse plaats. Hij ontving de penning uit handen van burgemeester Paula Jorritsma-Verkade.

De stad heeft besloten hem de onderscheiding toe te kennen 'als blijk van grote waardering en erkentelijkheid voor zijn zeer langdurige en uitzonderlijke verdienstelijkheid voor de samenleving in het algemeen, maar zeker ook voor de gemeente Voorst'. De burgemeester prijst Jan Terlouw als 'een bijzonder fascinerende inwoner van de gemeente Voorst die zich nog altijd iedere dag inzet voor een betere samenleving en wereld'.

Jan
lees ook:
Jan Terlouw blij met aandacht die klimaatacties opleveren

Jan was in de jaren zeventig politiek leider van D66. Daarnaast profileerde hij zich als schrijver met succesvolle boeken als Oorlogswinter, Koning van Katoren en Briefgeheim. Veel van zijn werk is ook verfilmd. De laatste jaren geeft hij steeds vaker lezingen over de toekomst en duurzame energie. Hij woont al 30 jaar in Twello, een dorp in de gemeente Voorst.

Jan
lees ook:
Jan Terlouw over jongere vriendin: 'Wat een feest'

De gemeente beklemtoont ook erg te waarderen dat Jan Terlouw met grote regelmaat scholen bezoekt in de gemeente om kinderen te wijzen op het belang van voorlezen.