Ga naar de inhoud
Entertainment

Fred van Leer cancelt theatertour: 'Moeilijkste besluit ooit'

Beeld © ANP

Fred van Leer (46) begint de week met een verdrietige mededeling. De stylist laat via social media weten dat hij zijn theatertour cancelt. 'Het is het moeilijkste besluit dat ik in mijn carrière heb moeten nemen', schrijft hij.

"Op het podium staan en mensen blij maken is wat ik het allerliefste doe"

Fred legt uit dat hij momenteel niet goed in zijn vel zit. "De reden waarom ik de theatertour afzeg, is dat ik noodgedwongen een stap terug moet doen. Toen het licht uitging na mijn laatste Fred & Friends-show in Ahoy is bij mij het spreekwoordelijke licht ook uitgegaan."

De stylist realiseert zich dat de afgelopen jaren 'slopend' zijn geweest en baalt dat zijn theatertour niet doorgaat. "Want op het podium staan en mensen blij maken is wat ik het allerliefste doe."

Fred
Lees ook:
Fred van Leer heeft avond van zijn leven in I Can See Your Voice

Voor de fans betekent dit dat zijn theatershow En Route volgend jaar niet doorgaat. De theaters zijn inmiddels op de hoogte gesteld. "Binnenkort ontvang je een bericht over de terugbetaling van je kaartje. De theaters zijn op dit moment druk bezig om dit te realiseren voor jullie. Ik verdwijn niet voor langere tijd, al zijn er misschien mensen die dat hoopten."

Fred
Lees ook:
Fred van Leer deelt foto's van vroeger: 'Scheelt 25 kilo'

Fred stopt niet helemaal met werken. "Ik ga op een lager pitje door met mijn andere werkzaamheden. Want in mijn eentje op de bank zitten en naar mijn navel staren is niet de oplossing, leer ik van de deskundigen om mij heen. Ik ga leren om hier een balans in te vinden. Dank voor jullie begrip, loyaliteit en steun."