Ga naar de inhoud
Entertainment

Collega's staan stil bij 'onverwachte overlijden' Pierre Kartner

Pierre Kartner Beeld © ANP

Voor collega's kwam het nieuws dat Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham, op 87-jarige leeftijd is overleden uit het niets. De zanger leefde de afgelopen jaren een teruggetrokken bestaan en meerdere mensen met wie hij heeft samengewerkt hadden geen contact met hem. Onder anderen Corry Konings (71) en Ben Cramer (75) werden verrast door het nieuws van zijn dood.

"Een icoon is weg. Geweldige man"

Ben had al een tijdje geen contact met Pierre, die meer van zijn nummers heeft geschreven. "Hij was sinds vorig jaar zomer volledig van de radar verdwenen", zegt de zanger tegen het ANP. "Ik probeerde met regelmaat contact te krijgen, heb diverse berichtjes ingesproken. Maar ik ben nooit teruggebeld, ik hoorde niets. Dat voelde als een koude douche, we hebben altijd zulk goed contact gehad. Heel naar dat het zo met hem is afgelopen."

Zanger
Lees ook:
Zanger en componist Pierre Kartner (Vader Abraham) overleden

Corry, die in de door Pierres ontdekte band Corry en de Rekels zat, reageerde ook verrast. "Je weet dat mensen rond die tijd kunnen gaan, maar ik was er toch heel even stil van. Ik ken hem 54 jaar. Pierre heeft aan mijn wieg gestaan", aldus Corry. "Een icoon is weg. Geweldige man."

Ook andere mensen uit de sector waren niet op de hoogte van het feit dat Pierre Kartner is overleden. Boekingskantoor Twilight Productions, componist Ton Peters en evenementenbureau Viking Entertainment, die ook met de zanger hebben gewerkt, hadden ook geen idee. Een woordvoerder van Dureco, de maatschappij die jarenlang zijn platen uitbracht, stelde vrijdag ook niet op de hoogte te zijn van zijn overlijden.