Ga naar de inhoud
Entertainment

Royaltyprogramma Blauw Bloed vanaf januari weer terug op NPO 2

Blauw Bloed Beeld © Blauw Bloed/EO

Het NPO-royaltyprogramma 'Blauw Bloed' keert terug op primetime. Het programma zal vanaf januari 2023 wekelijks op de zaterdagavond te zien zijn, maakte de EO vrijdag bekend. Het programma zal voortaan worden gepresenteerd door Anne-Mar Zwart (37), die het afgelopen jaar ook de onlineversies van het programma presenteerde.

De NPO en de EO overleggen in 2021 meer dan een half jaar over de toekomst van het royaltyprogramma Blauw Bloed. De NPO wil het programma schrappen, maar dit voornemen stuit op veel kritiek. Een petitie om het voortbestaan van het programma veilig te stellen wordt in de kortste keren meer dan 10.000 keer getekend.

Blauw
Lees ook:
Blauw Bloed gaat vanaf 28 januari verder in nieuwe vorm

Uiteindelijk wordt besloten dat de uitzendingen vooral online verder zouden gaan, maar dan zonder presentator. Elke week wordt wel op vrijdagmiddag een reportage van Blauw Bloed op NPO1 uitgezonden. De hoop was dat op deze manier meer jongere kijkers aan het programma worden verbonden.

Blauw
Lees ook:
Blauw Bloed maakt docu over huwelijksgeluk Willem-Alexander en Máxima

Het is niet duidelijk waarom het programma nu toch terugkeert op de zaterdagavond. De EO was vrijdagochtend niet voor nadere uitleg bereikbaar.

Bron: ANP/RTL Boulevard