Ga naar de inhoud
Entertainment

'Te spannend' Sinterklaasjournaal levert huilende kijkers op

Dieuwertje Blok in het Sinterklaasjournaal Beeld © NTR/screenshot Sinterklaasjournaal 10 november

Een stoomboot zo lek als een mandje en kletsnatte pakjes: het is weer chaos in Spanje. De verhaallijn in het Sinterklaasjournaal maakt zo'n indruk, dat kijkers thuis nu met huilende kinderen zitten. Én de vraag hoe ze aan die fantastische trui van Dieuwertje Blok (65) komen.

Dieuwertje kondigt in een gebreide trui met in grote, zwarte letters 'CHAOS' erop aan dat het, nou ja, cháos is in Spanje. De vraag is – zoals elk jaar weer – of de Sint wel op tijd in Nederland aanmeert met alle cadeaus. 

Het Sinterklaasnieuws en het beeld van de zinkende stoomboot hakt er nogal in bij de kleine kijkers, blijkt. Tránen! "En bedankt NPO 3, weg avond. Kind helemaal overstuur na het Sinterklaasjournaal", klinkt het. "Misschien iets te spannend dit jaar?", vraagt een andere ouder van twee 'gestreste meiden' zich hardop af. En: "Best een heftig verhaal voor die kleine kijkers."

Dieuwertje
Lees ook:
Dieuwertje Blok doet niet mee aan sociale media: 'Geeft me ontzettend veel rust'

De ene volwassen kijker bekommert zich om een huilende koter, de ander wil vooral graag weten hoe je aan de chaos-trui van Dieuwertje kunt komen. 

Speciale
Lees ook:
Speciale rollen Robert ten Brink en Royce de Vries in Sinterklaasfilm

Zingt Dieuwertje Blok binnenkort 'dag Sinterklaasjournaal, dáhag...'? De presentatrice reageert op geruchten over haar pensioen: 

Dieuwertje Blok reageert op geruchten over pensioen

02:18

Het Sinterklaasjournaal zie je elke werkdag om 18.00 uur bij NTR op NPO 3 en kijk je hier terug.