Ga naar de inhoud
Entertainment

John de Bever neemt in tranen afscheid van 'oude kont' in De Bevers

John de Bever en Kees Stevens in De Bevers Beeld © RTL

John de Bever (57) en zijn geliefde Kees (37) gaan in 'De Bevers' naar Kroatië voor de frituurdroom van Johns geluidsman Roy. Maar dat betekent dat er eerst afscheid genomen moet worden van Johns 'oude kont'.

"Daar ga je zo van houden, het is verschrikkelijk"

John is eigenlijk al te moe om op vakantie te gaan. Wanneer hij op de bank wil neerploffen ziet hij zijn trouwe viervoeter. "Lekker op vakantie, oude kont." Maar 'oude kont', de grote hond die eigenlijk Bentley heet, en de kleine Jaguar moeten naar de oppas en gaan helemaal niet mee naar Kroatië. "Ik vind het verschrikkelijk om die honden achter te laten. Dat slaat nergens op misschien, maar dat zijn gewoon kindjes van ons. Ik vind echt verschrikkelijk om die achter te laten. Daar ga je zo van houden, het is verschrikkelijk", vertelt John.

John
Lees ook:
John en Kees gooien Corry Konings in zwembad in De Bevers: 'Rotzakken'

Kees brengt Jaguar naar vrienden, terwijl John Bentley bij de onderbuurman moet achterlaten. En dat vindt de volkszanger heel erg moeilijk. "Ik ga snel weg voor...", voordat hij moet huilen, wil John eigenlijk zeggen. Hij houdt de grote hond nog even in de waan dat hij hem niet achterlaat. "Baasje komt zo terug", snikt hij liegend. Bentley gelooft die oude rakker van hem niet en begint luidkeels te janken.

"Verschrikkelijk dat ik die hond moet achterlaten", vertelt John terwijl hij terugloopt naar zijn penthouse. "Dan moet ik bijna huilen, maar ja toe maar." Als Kees ook weer thuiskomt, moet John z'n ei kwijt. "Hij ging toch nog even blaffen. Hij liep toch mee. Hij ging toch tekeer. Ik vind het verschrikkelijk dat ik die hond achter moet laten. Ik vind dat zielig."

"Ik zou bijna kunnen huilen ja, dan moet ik niet kijken. Ik zet hem af en dan zeg ik maar dat baasje even koekjes gaat kopen. En dan kijkt 'ie met zo'n flapoor. Maar dat vind ik echt verschrikkelijk", vertelt John achteraf. Hij is dan ook blij dat hij geen kinderen heeft. "Ik zou ze veel te beschermend opvoeden."

John
Lees ook:
John de Bever vertelt in geuren en kleuren over onenightstand met Anny Schilder

Kees is verantwoordelijk voor de koffers van de heren. Maar dat heeft een reden. Zo vertelt John: "Ik heb een keer m'n koffer ingepakt, toen heeft meneer alles eruit gehaald en opnieuw ingepakt. En dan vergeet 'ie gewoon dingen en heeft hij voor zichzelf broeken en shirtjes meer erin gedaan. Ik heb altijd maar twee broeken op vakantie."

En ook deze keer vergeet zijn ijdele lover wat. En niet alleen iets van John. "We hebben een groot probleem. Weet je wat we vergeten zijn? We zijn onderbroeken vergeten", zegt Kees. John ziet het probleem niet. "Nou, dan twee dagen dezelfde aan." Maar dat ziet Kees niet zitten. "Nee, dat kan niet. Ik krijg er nou al uitslag van." Gelukkig vinden ze een Kroatische winkel waar ze onderbroeken verkopen. En zo kan Johns eigen oude kont in een frisse slip gehuld worden.

De Bevers zie je elke woensdag om 20.30 uur bij RTL 5 en bij Videoland kijk je de realitysoap vooruit. 

Kees duidt groot probleem aan: ‘Krijg er nou al uitslag van’

01:05