Ga naar de inhoud
Entertainment

Waar gaat de rechtszaak tussen Lil Kleine en Jaimie over?

Lil Kleine wil peperdure horloges Jaimie en Lío terug: 'Helemaal gestoord'

01:11

Lil Kleine (28) en Jaimie Vaes (33) staan maandag tegenover elkaar in de rechtbank van Amsterdam. Daar gaat het nog niet over de mishandelingszaak, want dat onderzoek loopt nog. Maar wat gebeurt er dan? De relatie tussen de twee wordt afgehandeld. Daarbij gaat het om verdelen van spullen, zoals peperdure horloges, en de kosten voor de opvoeding van hun zoon.

"Hij mag het in z'n hol stoppen"

Jaimie is degene die de zaak heeft aangespannen tegen haar ex Jorik Scholten, beter bekend als Lil Kleine. Zij wil het einde van hun relatie afhandelen. Volgens haar advocaat Kim Beumer gaat het dus onder andere om 'peperdure' horloges. De zitting is openbaar en de procedure loopt al een aantal maanden.

Moeder
Lees ook:
Moeder Lil Kleine valt Jaimie Vaes aan: 'Meesterverhaspelaar!'

Ondertussen heeft Jaimie zich al meermaals negatief uitgelaten over haar ex, die de horloges terug zou willen. "Er wordt nu gezegd dat het nooit cadeaus zijn geweest", aldus Jaimie in haar programma Jaimie Vaes: In The Vaes Lane.

"Het is te ziek voor woorden. Hij vraagt de klok van Lío zelfs terug. Je weet, als hij wat gaf, moest het van elke hoek gefilmd worden. Want dan moest iedereen weten hoe goed Jorik voor zijn vrouw was. Ook die advocaat... die twee zijn helemaal gestoord gewoon."

Ook een kunstwerk van Jaimies oma is op een plek gezet waar zij er niet bij kan. "Het gore lef... Wel jammer dat je iedere keer weer zo teleurgesteld wordt." De twee zouden ook steggelen over alimentatie. Dat hoeft van Jaimie ook niet meer. "Hij mag het in z'n hol stoppen."

Relatiestress
Lees ook:
Relatiestress eiste tol van Jaimie: 'Woog nog maar 45 kilo'

Vanuit Lil Kleine blijft het tot nu toe stil. Zowel zijn advocaat, Nienke Hoogervoorst, als zijn management, NAMAM, reageert niet op vragen over deze rechtszaak. Begin april bevestigt Hoogervoorst wel aan Shownieuws dat er een contactverbod tussen Jorik en Jaimie geldt. 

Een paar dagen daarna, in het interview met Jaimie in Khalid & Sophie op 7 april 2022, licht haar advocaat de civiele rechtszaak toe. "De verbreking van de samenleving zal moeten worden afgewikkeld. Er is geen sprake van een huwelijk of geregistreerd partnerschap, dus die onderwerpen beperken zich tot hun minderjarige zoon waarin ik wel wat stappen verwacht", vertelt Kim Beumer in die uitzending. Naast de bezittingen, 'verdient de bijdrage in de kosten van opvoeding en verzorging aandacht', verduidelijkt ze.

Jaimie vertelt over eerste keer dat Lil Kleine haar mishandelde

00:32