Ga naar de inhoud
Entertainment

Monique uit MAFS ging van maat XXL naar M: 'Zat bijna tegen depressiviteit aan'

Married at First Sight Beeld © RTL/NT Visuals

Monique van Zessen (56) is sinds haar deelname aan 'Married at First Sight' in 2021 bijna dertig kilo afgevallen na een gastric bypass operatie. "Toen ik mijzelf op tv zag, tijdens 'Married at First Sight', werd ik geconfronteerd met hoe mijn lichaam eruit zag", doet ze haar verhaal in 'VROUW'.

"Ik heb echt het idee dat ik een tweede kans op het leven heb gekregen"

Monique vertelt dat als ze veertien jaar geleden besluit uit haar huwelijk te stappen, ze niet gezond leeft en niet gelukkig is. De periode die daarop volgt bestaat volgens de MAFS-ster uit alleen maar feesten. "Het gevolg hiervan was dat ik steeds zwaarder werd."

Als ze zichzelf in 2021 terugziet op televisie, is dat voor haar de druppel. "Hierna zat ik bijna tegen depressiviteit aan. Toen ging de knop om, ik moest echt gaan afvallen en gezonder gaan leven."

Chantal
Lees ook:
Chantal uit MAFS oma geworden, laat tattoo zetten voor kleinkind

Via Instagram komt ze in contact met iemand die ook een maagverkleining gaat doen en sindsdien is ze bijna dertig kilo lichter. "Mijn mindset is veranderd", stelt ze. "Voorheen kon je mij wakker maken voor patat, terwijl ik tegenwoordig de voorkeur geef aan een salade." Daarbij komt dat Monique nu twee keer in de week sport. "Ik heb echt het idee dat ik een tweede kans op het leven heb gekregen. Alles wat ik nu aanraak wordt goud, als het ware. Tegenwoordig ben ik bewust bezig met gezond leven."

Monique
Lees ook:
Monique uit MAFS bijna 30 kilo afgevallen: 'Heb weer een gezond lichaam'

Haar streefgewicht heeft de 56-jarige nog niet bereikt, maar ze is wel 'heel dichtbij'. Daarvoor moet ze nog een kilo of vijf kwijt. Al is ze nu ook al heel gelukkig met haar nieuwe lijf. "Ik ben namelijk door het afvallen niet alleen lichamelijk gezonder geworden, maar ook mentaal", aldus Monique.

Monique mag via Married at First Sight dan misschien niet de liefde hebben gevonden, Sonny en Dylan wél. Onlangs gingen de tortelduifjes terug naar waar hun liefde ontstond: Italië.

Sonny en Dylan uit MAFS terug naar waar hun liefde ontstond: Italië

02:13
Toychyro
Lees ook:
Toychyro en Laury uit MAFS: Match or Mistake verbreken relatie