Ga naar de inhoud
Entertainment

Wendy van Dijk ziet oude bekenden in nieuwe datingshow: 'Verbaasde me wel'

Wendy van Dijk Beeld © ANP

Het leek Wendy van Dijk (51) aanvankelijk 'lastig' om de nieuwe SBS-datingshow 'Liedje op het Eerste Gezicht' te maken. "Het is wel gebleken dat het niet makkelijk is om datingshows op te zetten en in dit programma moeten de kandidaten ook nog kunnen zingen", zegt Van Dijk tegen het 'ANP'. Maar toen de presentatrice zag welke mensen zich allemaal op hadden gegeven, dacht ze: "Dit kan zomaar heel leuk worden." Een aantal van de kandidaten zijn oude bekenden van Wendy.

"Maar ze doen nu echt mee als vrijgezel en willen serieus de liefde vinden"

In Liedje op het Eerste Gezicht, dat vanaf zaterdag 5 november wekelijks om 20.00 uur te zien is op SBS6, zingen drie vrijgezelle zangers en drie single zangeressen allemaal een duet met elkaar. Tijdens de eerste minuut van het optreden zien ze elkaar niet. Wanneer zij elkaar zien, moeten ze ook nog meteen samen dansen. Aan het einde van de aflevering mogen de singles doorgeven met welke duetpartner zij de beste klik hebben. Als er een match is, winnen die twee vrijgezellen een mooi geldbedrag om samen op tweede date te gaan."

Volgens Wendy gaan de kijkers van het programma 'muzikale blind dates' bijwonen. "Het is heerlijk om de koppies van de deelnemers te zien als ze elkaar voor het eerst zien." De presentatrice kreeg tijdens de opnames van het programma door dat de passie voor zingen een gemene deler is bij alle kandidaten. "Muziek is voor een groot deel hun leven", legt Wendy uit. "Veel kandidaten zeiden ook: misschien is dat juist wel de reden dat wij vrijgezel zijn. Ze treden veel op, maar niet iedereen begrijpt dat."

Wendy
lees ook:
Wendy van Dijk na Voice-schandaal: 'Wereld is nu gewoon anders'

Een aantal kandidaten kent Wendy al uit de tijd dat ze The Voice presenteerde. "Soms verbaasde me dat wel", zegt ze daarover. "Maar ze doen nu echt mee als vrijgezel en willen serieus de liefde vinden. We vinden het heel belangrijk dat de kandidaten pure intenties hebben om mee te doen."

Wendy staat de kandidaten bij, samen met Edsilia Rombley. Tijdens de duetten staan de presentatrices in gezelschap van de families en vrienden van de kandidaten. "Soms wordt er iets losgemaakt tijdens een duet wat de familie ook niet verwacht, omdat ze vooraf denken dat het geen match is." De vonken zijn tijdens de opnames meermaals overgeslagen, aldus Wendy. "Ik ben benieuwd hoe dat zich allemaal verder ontwikkelt."

Hélène
lees ook:
Hélène Hendriks laat Wendy van Dijk schrikken met vraag over Erland Galjaard

Momenteel is Wendy bezig met een ander programma, Ministars, dat ze samen met Britt Dekker presenteert. De tv-show draait om kinderen van 8 tot 14 jaar die een videoduet gaan opnemen met hun grootste idool. "Daarnaast komt er aan het einde van dit jaar ook nog een soort quiz aan, over gezondheid", vertelt Wendy. En ook Wie van de drie krijgt een nieuw seizoen, met Raven van Dorst, Britt Dekker, Martien Meiland en Najib Amhali.

Eerder was Wendy ook veel te zien als actrice, in bijvoorbeeld de serie Moordvrouw. Dat is iets wat zij 'weer heel graag' zou willen. "Er zijn wel wat ideetjes waar ik mee bezig ben, maar dat moet altijd maar weer zijn weg vinden."