Ga naar de inhoud
Entertainment

Johan Derksen sloopt songfestivalinzending: 'Je schaamt je als Nederland toch dood?'

Johan Derksen Beeld © ANP

De mannen van 'Vandaag Inside' zijn niet te spreken over onze songfestivalinzending. Dat zeiden ze gisteren in hun live-uitzending.

"Jezus, man. Waar slaat dit op?"

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat Mia Nicolai en Dion Cooper ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Wilfred Genee snijdt het onderwerp aan in zijn dagelijkse talkshow. Op het eerste gezicht lijkt het een positieve wending te krijgen. René van der Gijp zegt namelijk: "Ik vond dat die jongen een leuke stem had. Dat meen ik echt."

Wie
Lees ook:
Wie zijn Mia en Dion die namens Nederland meedoen aan het songfestival?

Maar Johan Derksen gaat er met gestrekt been in: "Ik heb me voorgenomen om niets meer met het songfestival te doen: het feest van de wansmaak. Het is hetzelfde als met ons kabinet dat overal baantjes uitdeelt. Het is een feestje van een kleine, hoofdzakelijk homoseksuele, sekte." Johan ziet liever een echt goede zanger of zangeres, maar volgens hem bekonkelt een kleine groep wie er elk jaar naar het liedjesfestijn mag. 

Dan wordt er een video van Mia aangehaald waarin de zangeres zegt dat ze 'depressief' wordt als ze naar Nederland moet wanneer haar visum in Amerika afloopt. De mannen aan tafel gieren het uit. "Nou, die vertegenwoordigt Nederland", zegt Wilfred. "Jezus, man. Waar slaat dit op?" reageert René. Bekijk Mia's klaagzang over Nederland hieronder. 

(Tekst gaat verder onder de Instagramvideo.)

Is
Lees ook:
Is songfestivalselectie een grote farce? Mia Nicolai deelt vreemd bericht

Johan vindt het een 'circusvoorstelling'. "Je schaam je als Nederland toch dood? Als dit meisje geïnterviewd wordt, dat dan zegt: 'Ik vertegenwoordig dat kutland waar ik altijd een paar maanden per jaar moet zitten.'"

Het lijkt erop dat Mia in mei, twee dagen na de start van de selectieprocedure, al wist dat ze naar het songfestival mocht. En dat terwijl op 31 augustus de inschrijvingsronde afliep. Zij en Dion zijn door oud-songfestivalwinnaar Duncan Laurence aangedragen bij de selectiecommissie. Cornald Maas beweert dat er geen sprake is van doorgestoken kaart, legt hij in onderstaande video uit. 

Cornald Maas ontkent doorgestoken kaart bij songfestivalselectie: 'Onhandig'

04:12