Ga naar de inhoud
Entertainment

Merel sluit Bachelor-hoofdstuk af: 'Heb hem zo lang verdedigd'

Merel Beks Beeld © Instagram @merelbeks

Wat begint als een grap wordt al snel serieus en voordat Merel Beks (26) weet waar ze eigenlijk aan begonnen is, zit ze al in een villa in Mexico. In de podcast 'EN DAN?' vertelt de realityster voor het eerst het héle verhaal een jaar na haar deelname aan 'De Bachelor'.

"Ik was echt stapelgek op hem, maar wilde hem ook de ruimte en de rust geven op zijn manier"

Merel begint de podcast door te vertellen dat ze besluit zich op te geven voor het programma als een soort grap na een aantal biertjes. "Je verwacht op dat moment gewoon niet dat je wordt uitgekozen", geeft Merel eerlijk toe. Toch wordt ze twee dagen later gebeld en mag ze op casting komen.

Eenmaal in de villa gaat ze fluitend door de afleveringen heen. Pas tijdens een van de laatste afleveringen ontstaan er gevoelens voor Thomas bij Merel. "Ik begon hem echt heel leuk te vinden toen ik die een-op-een date met hem had", vertelt ze. "Maar gevoelens… Toen ik met hem had gezoend had ik nog geen gevoelens voor hem. Dat is pas gekomen tijdens de final date."

De
Lees ook:
De Bachelorette met Sylvia Geersen vanaf februari te zien op Videoland

Over die laatste date wil Merel nog wel iets delen. De realityster vertelt dat als Thomas haar aan het begin van hun date een foto wil laten zien, haar oog valt op foto's van hem en Maureen... in bed. "Niet naakt of zo, gewoon gezellig op een normale manier. Maar ik sta daar echt van... en op dat moment komt er iemand van productie die zegt: 'Merel je kan plassen'. Dus ik storm weg", legt ze uit.

Omdat Merel op dat moment zo flabbergasted is, wil ze eigenlijk niet meer op date met Thomas. "Ik wist het gewoon niet meer op dat moment." Uiteindelijk weet Merel productie te overtuigen dat ze hem mag confronteren met de foto’s zonder camera’s en biedt Thomas zijn excuses aan haar aan. "Maar als je goed kijkt naar die aflevering ben ik heel afstandelijk en voorzichtig."

Monica
Lees ook:
Monica Geuze staat Sylvia Geersen bij als presentatrice van De Bachelorette

In het tweede deel van de podcast gaat Merel dieper in op de periode na De Bachelor en vertelt ze dat ze het als 'pittig' heeft ervaren om zichzelf terug te zien op televisie. Net als het feit dat opeens iedereen een menig over haar heeft. Hoewel ze over het algemeen veel positieve reacties krijgt, leest ze ook veel negatieve berichten over zichzelf op social media.

"Dat kwam heel rauw op m’n dak", vertelt Merel, die ook aangeeft dat ze tijdens die periode geen hulp van het programma krijgt. "De commentaren van mensen die zeggen wie er beter bij hem past, dat vond ik best wel pittig. Omdat je dan echt het gevoel krijgt dat het een strijd is (…) Ondertussen zie je hem ook met andere vrouwen daten en dat is best wel heftig voor je mentale gesteldheid."

Merel
Lees ook:
Merel van De Bachelor blikt terug op publieke break-up: 'Vreselijk'

Merel benoemt ook nog even het zogenaamde ‘zes maanden-contract'. Volgens de realityster is daar niets van waar, maar zeker weten doet ze niet. Ze vindt het erg verdacht dat Thomas het precies na zes maanden met haar uitmaakt.

"Hij zei opeens: 'Ik kan niet meer'. Voor mij kwam het volledig uit het niets", zegt ze. "Natuurlijk heb je ups en downs, want ik werd ook onzeker van mensen die tegen mij zeiden dat hij vreemdging." Dat heeft Merel misschien wel als het heftigst ervaren. Ze legt uit: "Ik was echt stapelgek op hem, maar wilde hem ook de ruimte en de rust geven op zijn manier."

Als Thomas vervolgens aangeeft dat hij het niet meer weet, besluiten ze even een pauze te nemen - waarin Thomas vervolgens de bloemetjes buiten zet en voor flink wat roddels zorgt. Als Merel hem confronteert, geeft hij niet toe. Maar de dag erna lekt er een filmpje uit van een zoenende Thomas.

“Ik kon niets meer. Ik was zó boos en verdrietig, ik had mezelf gewoon niet meer in de hand (…) Ik had hem zolang verdedigd van: we zijn happy en samen en ik was zelf ook zo verliefd. Dat het dan op zo’n manier eindigt…" 

Thomas
Lees ook:
Thomas van der Vlugt zet tanden na Bachelor in nieuw reisprogramma

Sindsdien hebben de exen geen contact meer. Al krijgt Merel wel een berichtje van hem als haar vader komt te overlijden. Als Thomas aangeeft haar te willen spreken vraagt ze om een persoonlijk gesprek om de lucht te klaren. "En toen heb ik geen reactie meer gekregen."

Ook RTL Boulevard heeft een wekelijkse podcast: De BLVD Podcast. Beluister De BLVD Podcast nu via SpotifyApple, Google of je favoriete podcastapp. Elke donderdag verschijnt er een nieuwe aflevering.