Ga naar de inhoud
Entertainment

René van der Gijp krijgt commentaar na uitspraken over Qatar

René van der Gijp in Vandaag Inside Beeld © SBS6/Vandaag Inside: Seizoen 2, aflevering 58

Het WK-voetbal in Qatar is zowat aan elke talkshowtafel hét gesprek van de dag. Ook bij 'Vandaag Inside' delen de heren hun visie op de erbarmelijke situatie rond de bouw van de stadions. René van der Gijp (61) lijkt het echter allemaal niet zoveel te doen, maar zijn even ongezouten als ongefundeerde mening wordt door de kijkers niet gewaardeerd.

"Haal Gijp maar een paar weken van de buis"

Terwijl Midden-Oostencorrespondent Olaf Koens de heren bijpraat over de ellendige arbeidsomstandigheden in Qatar lijken de feiten bij René niet veel indruk te maken. Zo vindt hij het niet zo gek dat zes arbeiders één kamer delen, waar volgens Olaf bovendien de kakkerlakken over hun bedden heen lopen. "Wat doe je anders met twee miljoen mensen [de gastarbeiders, red.]?" vraagt René. De heren aan tafel proberen hem uit te leggen dat een land zo rijk als Qatar juist beter voor zijn mensen zou moeten zorgen. Als het aan René ligt, is er echter een eenvoudige oplossing voor dit probleem: "Wij vinden dat het niet kan. Nou ja, oké, dan houden we voortaan alleen nog het WK hier." 

René
Lees ook:
René van der Gijp laat zich uit over docu André Hazes: 'Vader draait zich om in zijn graf'

Johan Derksen is het niet eens met zijn collega: "Ik ben blij dat je zo makkelijk in het leven staat. (...) De FIFA moet nooit in een land een toernooi organiseren waar de mensenrechten geschonden worden." Ook de kijkers van het programma zijn verbaasd over de uitspraken van René. 'Het is tenenkrommend hoe René van de Gijp spreekt over de mensenrechten en de werkomstandigheden in Qatar', tweet iemand. 'Haal Gijp maar een paar weken van de buis. Al is het maar uit zelfbescherming. Mag hij tijdens het WK weer terugkomen', concludeert een kijker. Iemand anders vergelijkt René met oud-profvoetballer Andy van der Meijde: 'René van der Gijp bereikt het niveau van Andy van der Meijde #dwaallicht.' 

De discussie in het programma gaat nog een tijdje door, maar René lijkt er niet bijster veel van op te steken: hij pareert de meeste kritiek van zijn collega's met de woorden 'ja, maar'.

Vrouw van René van der Gijp: 'Hij is de man van mijn dromen'

02:54
René
Lees ook:
René van der Gijp in de bres voor Harry de Tietenman: 'Eva is een truthola'

Vandaag Inside terugkijken? Klik op deze link.