Ga naar de inhoud
Entertainment

Albert Verlinde moet geldboete betalen na opmerking over Humberto Tan

Albert Verlinde Beeld © ANP

Albert Verlinde (61) moet een geldboete betalen omdat hij de goede naam van Humberto Tan (57) heeft aangetast. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bepaald in een hoorzitting. Hoeveel geld Albert moet betalen blijft geheim.

Humberto heeft in januari van dit jaar aangifte tegen Albert gedaan omdat de entertainment-expert hem zou hebben beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Volgens Humberto is zijn naam door Albert gelinkt aan de vermeende misstanden bij The voice of Holland.

Albert
lees ook:
Albert Verlinde noemt uitspraken over Humberto een 'blinde vlek'

Het OM heeft besloten dat Albert zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan smaad. De uitspraken die Albert op 16 januari van dit jaar in Shownieuws heeft gedaan zijn schadelijk geweest voor Humberto's reputatie. Strafverzwarend is het enorme bereik dat de uitspraken hebben gehad, mede door de bekendheid van beide mannen.

Albert
lees ook:
Albert Verlinde verwijt Humberto toch niet van ongewenst gedrag

De advocaten van Albert laten in een persbericht weten dat de journalist de geldboete gaat betalen. Daarbij wordt wel de kanttekening gemaakt dat Albert en het OM van standpunt verschillen of er sprake is geweest van smaad. Ook zou Albert zijn uitlatingen destijds betreuren, maar vindt hij ook dat die ten onrechte zijn uitvergroot.