Ga naar de inhoud
Entertainment

Geraldine Kemper is 'een beetje een kannibaal': 'Al mijn hele leven'

Geraldine Kemper Beeld © ANP

Geraldine Kemper (32) onthult in de podcast 'Darmstad FM' dat ze 'een beetje een kannibaal' is. En dat al haar hele leven. Geen zorgen, Geraldine eet geen andere mensen op. Het gaat juist om stukjes van... zichzelf.

"Ik schaam me daar echt voor"

"Ik bijt dus die velletjes langs m'n nagels", zegt Geraldine. "Niet de nagelriemen, maar soms gaat het helemaal tot de bovenkant van mijn duimen", gaat ze door. "Ik vind dat zo gruwelijk. Ik vind dat zo vies. Ik ben eigenlijk een beetje een kannibaal. Ik schaam me daar echt voor."

De presentatrice heeft gepoogd om te stoppen met haar 'gruwelijke' gewoonte. "Maar niets helpt.  Ik heb het al mijn hele leven lang. Ook op televisie zie ik het heel vaak terug bij mezelf. Het is ontzettend pijnlijk. Het is lelijk. Het is stom, het is vies, maar ik kom er niet vanaf." Zo is Geraldine zich altijd bewust van haar handen als ze voor de camera staat en vindt ze het bijvoorbeeld vreselijk als ze iets moet aanwijzen. "Ik wijs dan met m'n beste vinger, maar soms is dat mijn pink, en niet met mijn wijsvinger.

Geraldine
lees ook:
Geraldine Kemper poedeltjenaakt op Instagram

Soms schaamt Geraldine zich ook voor haar werk. "Is dit nou hoe ik mensen blij maak? Kan ik hier echt iets mee bereiken?" vraagt ze zich dan wel eens af. "Dan praat ik met mijn nicht en die werkt in het ziekenhuis en heeft dan iemand geopereerd. Dan vraagt ze wat ik heb gedaan en dan zeg ik dat ik een of andere reis heb gemaakt voor televisie. Vaak zeggen mensen dan: 'Wow, wat vet'. Maar het is juist vet om iemand te opereren."

Dan kan de presentatrice wel eens denken waarom tv maken gezien wordt als 'vet'. "Waarom hebben wij die status? Ik ben heel blij met mijn werk, maar ik kan soms wel denken: wat doe ik nou eigenlijk? En ik heb echt wel toffe dingen gedaan, maar soms zit er ook iets tussen waar ik me voor schaam."

Geraldine
lees ook:
Geraldine Kemper over onzekerheden: 'Ik had graag stevigere borsten gewild'