Ga naar de inhoud
Entertainment

Justin Timberlake was bijna voor déze rol in Glee gestrikt

Beeld © Getty Images

Het had niet veel gescheeld, of Matthew Morrison (44) had nooit de rol van Mr. Schue in 'Glee' gespeeld. In de podcast 'And That’s What You REALLY Missed' vertelt Ryan Murphy (56), de bedenker van de serie, dat Justin Timberlake (41) eigenlijk de eerste keuze was.

"Mr. Schue was een crystal meth-verslaafde in het script van Ian Brennan"

"Toen we de pilot aan het schrijven waren, en ik heb hier nog nooit over gesproken, was de pilot eigenlijk geschreven voor Justin Timberlake. Mr. Schue was geschreven voor Justin", zo vertelt Ryan. In het originele script is Mr. Schue een drugsgebruiker die ongepaste relaties heeft met studenten. 

'Glee-ster
Lees ook:
'Glee-ster Harry Shum jr. scoort vaste rol in serie Grey's Anatomy'

"Mr. Schue was een crystal meth-verslaafde in het script van Ian Brennan (medebedenker)", zo legt Ryan uit. Maar als hij destijds het script van Ian overhandigd krijgt terwijl hij in de sportschool staat, wil hij het juist over een heel andere boeg gooien. Ryan is bang dat een dergelijk ‘duistere’ serie niet goed gaat scoren en wil juist iets dat meer 'pop-y' is en 'felblauw in plaats van donker'.  Ian gaat er uiteindelijk mee akkoord om het script aan te passen. Een goede keuze, want Glee is vanaf de eerste aflevering een grote hit. 

Lea
Lees ook:
Lea Michele kan Glee-aflevering voor Cory Monteith niet kijken

Waarom de rol uiteindelijk niet naar Justin Timberlake is gegaan, is niet duidelijk. De podcast-aflevering is opgedeeld in twee delen en in het tweede deel wordt er dieper in gegaan op Justin.