Ga naar de inhoud
Entertainment

Linda Hakeboom is nieuwe ambassadeur van KWF: 'Dankbaar'

Beeld © ANP

Linda Hakeboom (37) gaat zich als ambassadeur inzetten voor KWF. De documentairemaker, bij wie in 2020 zelf borstkanker werd vastgesteld, wil in haar nieuwe rol de impact die het hebben van kanker op je leven heeft bespreekbaar maken.

"Mijn ziekte heeft me veranderd, ik ben een andere Linda geworden"

"Hiervoor was iedere dag een gegeven, nu is iedere dag me gegeven. En dat is precies wat het is. Mijn ziekte heeft me veranderd, ik ben een andere Linda geworden. Ik heb meer waardering voor het leven", zegt Linda. . "Ik wil dat er meer en eerlijker gepraat wordt over de nasleep van kanker. In mijn rol als Vriend van KWF ga ik me hiervoor inzetten."

Linda
Lees ook:
Linda Hakeboom breekt door deelname Het Perfecte Plaatje: 'Mag weer meedoen aan het leven'

Carla van Gils, de directeur van KWF, is 'dankbaar' met de toevoeging van Linda aan het lijstje van ambassadeurs. "Als geen ander weet ze hoe het is om na de diagnose en de behandeling je leven weer langzaam op te pakken. We zien vaak dat het leven niet meer hetzelfde is als voorheen, en dat je op een andere manier in het leven staat. Het eerlijke verhaal daarover vertellen is van groot belang."

Linda
Lees ook:
Linda Hakeboom: 'Nu is iedere dag een dag zonder kanker'

Andere Vrienden van KWF zijn onder anderen zangeres en actrice Marlijn Weerdenburg, weerman Dennis Wilt en dj Don Diablo.