Ga naar de inhoud
Entertainment

Gedoe rondom K3-vervanger van Hanne: 'Voelde als een shock'

K3 Beeld © ANP

Omdat Hanne Verbruggen (28) zwanger is en verplicht rust moet houden, heeft Studio 100 ervoor gekozen om haar tijdelijk te vervangen door 'K2 zoekt K3'-kandidate Diede, die vierde is geëindigd in de wedstrijd. Een opvallende keuze, aangezien er dus twee andere kandidaten zijn die verder zijn gekomen dan zij. Amy Courtens en Celester de Nijs zijn dan ook niet helemaal te spreken over de gang van zaken.

"Voor mij kwam het echt onverwacht"

Celester vindt het vooral gek dat ze het nieuws via de media heeft moeten vernemen. "Ik snap wel dat het Diede is geworden, ze kan natuurlijk heel goed zingen", vertelt ze aan het Vlaamse Het Laatste Nieuws. "Alleen had ik het ook wel leuk gevonden als wij er iets van wisten, omdat wij natuurlijk ook finalisten zijn. Voor mij kwam het echt onverwacht."

Zwanger
Lees ook:
Zwanger K3'tje Hanne stopt met optreden, oude bekende vervangt haar

Ook Amy kijkt op van het nieuws. "Het voelde een beetje als een shock. Ik had wel al roddels gehoord, dus het viel niet compleet uit de lucht. Maar dan alsnog was ik wel even verschoten, ja." Op de vraag of zij de keuze begrijpt, zegt ze dat ze het zelf toch anders zou hebben aangepakt. Omdat Amy zelf als tweede is geëindigd, vindt ze de keuze voor Diede opvallend, maar ze gunt het haar wel. "Ze hadden mij ook sowieso wel mogen bellen, maar dat hebben ze niet gedaan. Maar het zou ook wel qua planning moeilijk zijn geweest, hoor."

Ziggy
Lees ook:
Ziggy uit K2 Zoekt K3 kreeg haatberichten na eerbetoon aan overleden vader

Diede gaat in ieder geval de Nederlandse shows van K3 doen de komende tijd, maar hoe het met de Vlaamse shows zit is nog niet duidelijk. Amy voelt er niet veel voor om dat alsnog te gaan doen. "Ik had het heel graag gedaan, hè? Maar als ze me nu zouden bellen, is het wat te laat. Ik heb nu ook zoveel werk, dat ik het niet ga kunnen combineren. Ik zou vriendelijk moeten passeren. Misschien bij een volgende zwangerschap, maar dan wil ik wel op tijd een belletje."

K3'tje
Lees ook:
K3'tje Julia reageert voor het eerst op geruchten over affaire: 'Hoopte dat het niet zo ver hoefde te komen'