Ga naar de inhoud
Entertainment

Thijs Zeeman kampt met angststoornis na auto-ongeluk ouders

Thijs Zeeman Beeld © ANP

Thijs Zeeman wordt tijdens de eerste aflevering van 'Special Forces VIPS' meteen de diepte ingegooid - letterlijk. De 40-jarige journalist moet van twintig meter hoogte naar beneden 'lopen', maar heeft enorme hoogtevrees en is bang om dood te gaan. Waar die angst precies vandaan komt, vertelt hij later in de aflevering in een bijzonder openhartig gesprek met de staf.

"Ik heb als kind bijna mijn ouders verloren (…) en daar is een angststoornis ontstaan"

Hoewel Thijs staat te bibberen van angst weet hij uiteindelijk - vloekend en met wat hulp - de grond te bereiken. Ondanks dat hij trots is op zijn prestatie, denkt de staf daar anders over. Ze willen hem op de valreep van de eerste aflevering nog even spreken. Thijs zelf denkt dat hij de eerste dag fluitend doorgekomen is, terwijl hij volgens de Special Force Operators slechts mager gepresteerd heeft.

Thijs
Bekijk ook:
Thijs Zeeman verontwaardigd over vrijlating Frank Masmeijer: 'Hij kan alles maken'

Thijs is zich er niet van bewust dat hij een attitude-probleem heeft. "Het is een angst om dood te gaan, dat weet ik. Ik heb als kind bijna mijn ouders verloren (…) en daar is een angststoornis ontstaan", verdedigt hij zichzelf. 

Als Thijs jong is krijgen zijn ouders een een ernstig auto-ongeluk. Hoewel het gelukkig goed afloopt, houdt hij er een angststoornis aan over. Zo is hij bang om zijn ouders te verliezen, dat ze niet meer thuiskomen en dat er iets gebeurt als kind. "Ik heb als kind ook heel lang gedacht dat ik het veroorzaakt had, omdat ik eraan gedacht had omdat de angst er al was voordat het daadwerkelijk gebeurd was."

Dit
Lees ook:
Dit zijn de 11 deelnemers van Special Forces VIPS

Special Forces VIPS is elke woensdag te zien bij Videoland.

Thijs Zeeman over trauma: ‘Ik heb als kind met angst geleefd’

01:23