Ga naar de inhoud
Entertainment

Wendy van Dijk na Voice-schandaal: 'Wereld is nu gewoon anders'

Wendy van Dijk Beeld © ANP

Wendy van Dijk (51) heeft negen jaar lang de presentatie van 'The voice of Holland' op zich genomen. De schokkende onthullingen rondom seksueel grensoverschrijdend gedrag in het zangprogramma hebben volgens haar veel teweeggebracht, vertelt ze aan 'Veronica Superguide'.

"Een kandidaat mag nooit alleen in een ruimte zijn met één medewerker"

Momenteel presenteert Wendy samen met Edsilia Rombley het gloednieuwe SBS6-programma Liedje op het Eerste Gezicht, waarin vrijgezelle zangers en zangeressen aan elkaar worden gekoppeld. Tijdens een liefdesduet worden ze aan elkaar onthuld. Na hun optreden besluiten ze of er sprake is van liefde op het eerste gezicht. 

Volgens Wendy is er na de schandalen rondom The voice of Holland ook tijdens dit programma extra aandacht voor het creëren van een veilige werkomgeving. "Zo mag een kandidaat nooit alleen in een ruimte zijn met één medewerker. Er zijn altijd meerdere personen aanwezig." De presentatrice ziet dat de aantijgingen voor veel verandering hebben gezorgd in de mediawereld: "De wereld is nu gewoon anders. Er is een tijd van vóór de onthullingen en een tijd van erna. Het goede is dat iedereen is wakkergeschud."

Wendy
Lees ook:
Wendy van Dijk presenteert wéér een datingshow

Eerder dit jaar stelde het onlineprogramma BOOS misstanden rondom The voice of Holland aan de kaak. In het programma van Tim kwamen tientallen vrouwen aan het woord die onder anderen bandleider Jeroen Rietbergen en coaches Ali B en Marco Borsato beschuldigden van seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van de zangcompetitie op RTL 4.

Wendy
Lees ook:
Wendy van Dijk doorbreekt stilte: 'Dit soort gedrag nooit waargenomen'

Schandaal bij The Voice topje van de ijsberg: 'Er moet een cultuurverandering komen'

05:45