Ga naar de inhoud
Entertainment

Thijs plast ander Expeditielid onder in z'n slaap: 'Gêne is er wel af'

Beeld © RTL

In 'Expeditie Robinson' zijn de gevolgen van de samensmelting, en dan met name het diner dat daarmee gepaard gaat, goed merkbaar. De kandidaten hebben zó erg van het feestmaal genoten dat hun lichamen er behoorlijk van geschrokken zijn. Dat leidt dan weer tot wat ongemakken hier en daar die ook wel door het leven gaan als 'nummer één' en 'nummer twee'.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de tiende aflevering van Expeditie Robinson.

"Maar goed, ik zag 'm net ook nog in z'n blote reet staan hier"

Zo is Niels naar eigen zeggen drie keer naar de wc gelopen in de nacht na het samensmeltingsdiner. "Ik had diarree", zegt hij. "Dat is ook wel te verwachten na gisteren", zegt Thijs daarop. "Ik heb alleen maar lopen eten en kotsen. Ik weet ook niet of het nou heel goed is wat we gisteren hebben gedaan. Nu gaan we weer opnieuw honger lijden en moet je weer opnieuw dat mentale proces door." 

Thijs heeft wél goed geslapen na het diner. "Ik had een droom dat ik aan het plassen was. Ik had zoveel gegeten dat ik echt in een soort high zat, dus ik wist niet meer of ik aan het dromen was of dat ik wakker was. Op een gegeven moment word ik wakker en ik zie gewoon dat ik tegen Niek aan het plassen ben."

Niek reageert sportief. "Zeg het niet midden in de nacht. Want nu lig ik hier, wetende dat ik in jouw pis zit. Dat is niet lekker. Maar goed, ik zag 'm net ook nog in z'n blote reet staan hier. De gêne is er wel af hoor, na vier weken."

Vlam
lees ook:
Vlam slaat in de pan tussen Harry en Chatilla in Expeditie Robinson: 'Doe normaal!'

De immuniteitsproef is dit keer voor het eerst individueel, wat betekent dat alle kandidaten voor zichzelf strijden. De expeditieleden moeten met hun voeten op een steeds kleiner wordend blokje staan. April gaat er met de winst vandoor en ze is erg blij met haar immuniteit. Omdat Harry als eerste afstapt, krijgt hij een zwarte stem.

Nadat April samen met Vincent en Dzifa naar winnaarseiland vertrekt, gaan de overige expeditieleden meteen in overleg. Aan alle kanten wordt er gekonkeld, merkt ook London. "Het is allemaal kapot vaag. Ik doe geen bondjes meer." Vooral voor Chatilla, Dennis en Harry is een spannende eilandraad. "We gaan zien hoe dit uitpakt voor ons groepje", zegt ze.

Iliass
lees ook:
Iliass verlaat Expeditie Robinson na ongeluk: 'Niet serieus genomen'

Op de eilandraad krijgt de fanatieke Chatilla uiteindelijk zeven stemmen tegen zich. "Goed gespeeld iedereen", zegt ze voor ze haar 'maatjes' bedankt. Maar ook Chatilla mag nu naar afvallerseiland, waar zij Mike gezelschap kan houden. "Wauw, kom maar op!" zegt ze enthousiast, niet wetende dat Mike er Mike inmiddels al helemaal doorheen zit. Met tranen in zijn ogen zegt hij vaak dat het heel zwaar voor hem is. In de video hieronder zie je daar meer over.

Devrim
lees ook:
Devrim naait team oor aan in Expeditie Robinson: 'Heel Nederland gaat jou haten'

Grens voor Mike Weerts op Afvallerseiland ‘bijna bereikt’

01:06

Expeditie Robinson zie je iedere maandag om 20.30 uur op RTL 4. Aflevering gemist? Terugkijken kan via Videoland.