Ga naar de inhoud
Entertainment

Jessie Jazz Vuijk kon door alcoholgebruik 'niet meer normaal functioneren'

Jessie Jazz Vuijk Beeld © ANP

"Ik ben Jessie Jazz Vuijk en ik ben alcoholist", biecht de voormalig Miss Nederland begin deze maand op. In de podcast 'Eerlijk over alcohol' van Koos van Plateringen (48) vertelt de 27-jarige hoe het met haar gaat nu ze niet meer drinkt en wat de reden is geweest om te stoppen met alchohol. "Het voelt al heel anders dan de keren hiervoor", aldus de influencer.

"Soms was ik niet eens meer aanspreekbaar"

Jessie begint het gesprek met te vertellen waardoor ze besluit haar verhaal te delen met heel Nederland. "Ik voelde op een gegeven momenten echt dat ik dacht: ik wil het naar mezelf erkennen", legt ze uit. Volgens het model denken mensen vaak dat ze helemaal in balans is en haar leven goed op orde heeft, maar is juist het tegenovergestelde waar. "Ik heb zoveel challenges gedaan en ben er al zo lang mee bezig dacht ik dacht: een beetje gaat gewoon niet meer", vervolgt ze. "Ik vond het zó fijn om het zo te uiten."

Jessie
Lees ook:
Jessie Jazz Vuijk vertelt in podcast: 'Ik ben een alcoholist'

Alcohol speelt jarenlang een grote rol in haar leven. Zo vertelt Jessie dat ze in het verleden op woensdag al 'cravings' heeft voor het weekend, omdat ze dan weer kan drinken. "Maar op een gegeven moment ging ik er steeds meer afliggen", doet ze haar verhaal. "Ik was ieder weekend te brak om eigenlijk te functioneren. Soms was ik niet eens meer aanspreekbaar. Dat heb ik heel lang zo volgehouden."

Dat ze nu niet langer meer drinkt heeft niet alleen invloed op haar eigen leven, maar ook op haar relatie met presentator Kaj Gorgels. Als Koos hiernaar vraagt geeft de voormalig Miss toe dat het nog even zoeken is naar de juiste balans. "Hij [Kaj red.] vindt het soms wel jammer", aldus Jessie. "We hadden altijd van die avonden... en die mis ik natuurlijk ook. Ik vond niets lekkerder dan samen uiteten gaan, fles wijn op tafel en voelen van: we kunnen de hele nacht blijven doorkletsen. Het is toch anders."

Kaj
Bekijk ook:
Kaj Gorgels heeft zijn 'perfecte match' gevonden in Jessie

Ze heeft zich dan ook voorgenomen om 'allemaal leuke dingen' te bedenken die ze samen (zonder alcohol) kunnen doen, maar hen toch verbindt. "We moeten in onze relatie wel weer even een nieuwe manier vinden, maar hij is super supportive." Als Koos zich vervolgens hardop afvraagt of ze echt nooit meer gaat drinken, is Jessie duidelijk: "Ik wil echt een leven hebben zonder alcohol en dat helemaal nailen."

Ook RTL Boulevard komt elke donderdag met een eigen podcast. De tweede aflevering van De BLVD Podcast is hier te bekijken. Hieronder luister je hem op Spotify: