Ga naar de inhoud
Entertainment

Peter Heerschop wordt columnist in radioprogramma Humberto Tan

Peter Heerschop Beeld © ANP

Cabaretier Peter Heerschop (62) krijgt een column in het NPO Radio 1-programma van Humberto Tan (57). Dat heeft Peter vrijdagmiddag live in het programma van Humberto bekendgemaakt.

"Je hebt in al die jaren zoveel mooie dingen gemaakt, dat er niks is waarvan ik op voorhand zeg: doe maar niet"

Begin september vroeg Humberto aan Peter of hij het zag zitten om columnist te worden in zijn radioprogramma, omdat Radio 538 toen net was gestopt met zijn column Lieve Marianne. Peter hapte niet gelijk toe, maar gaf aan er even over na te willen denken.

"Ik ben langzaam aan op een idee gekomen", vertelde Peter vrijdagmiddag bij Humberto op NPO Radio 1. Peter stelde voor om het idee volgende week live in de uitzending met Humberto te bespreken. "Bij deze afgesproken", reageerde hij. "Je hebt in al die jaren zoveel mooie dingen gemaakt, dat er niks is waarvan ik op voorhand zeg: doe maar niet."

Peter
Lees ook:
Peter Heerschop keert terug op de radio tijdens WK voetbal

De 62-jarige acteur annex schrijver moest in september noodgedwongen stoppen met zijn column Lieve Marianne op Radio 538. Sinds 2002 verzorgde hij iedere vrijdagochtend een satirisch weekoverzicht op die zender, dat hij steevast begon met de aanhef 'Lieve Marianne'. De naam van de rubriek is ontleend aan schaatster Marianne Timmer en stamt uit de beginperiode van de 538-ochtendshow 'Evers Staat Op'. De rubriek is bedacht tijdens de Olympische Winterspelen van 2002 in Salt Lake City, waarvandaan het programma live werd uitgezonden.

Peter onderstreepte vrijdag op NPO Radio 1 dat het geen vervolg gaat worden op Lieve Marianne. "Dat heb ik écht afgerond."

Peter
Lees ook:
Peter Heerschop bedankt luisteraars in laatste radiocolumn: 'Was een enorme eer'

Dinsdag maakte Peter in de 'Veronica Ochtendshow' van Radio Veronica bekend dat hij tijdens het komende WK voetbal een bijdrage gaat leveren in de ochtendshow van presentator Tim Klijn. Hij benadrukte toen dat het niet ging om een column, maar om een bijdrage. "Ik ga toch wel kijken, en ik vind daar alles van. Dus als jullie bellen en ik mag vertellen wat ik zie en wat ik daarvan vind, dan lijkt me dat een goed idee", aldus Peter dinsdag.