Ga naar de inhoud
Entertainment

Martin Garrix opnieuw uitgeroepen tot populairste dj van de wereld

Martin Garrix Beeld © ANP

Na vier jaar mag Martin Garrix (26) zich weer de populairste dj van de wereld noemen. De Nederlandse dj staat dit jaar wederom bovenaan in de prestigieuze DJ Mag Top 100 van het Britse tijdschrift 'DJ Mag'.

"Het voelt heel onwerkelijk om weer terug op nummer 1 te staan en ik zal jullie steun nooit voor lief nemen"

Martin was ook de nummer 1 in 2016, 2017 en 2018. In 2019 koos het publiek voor het Belgische duo Dimitri Vegas & Like Mike en de afgelopen twee jaar ging de Fransman David Guetta er met de winst vandoor. Martin bleef in de tussentijd wel in de buurt van de top, met twee tweede plaatsen en eenmaal de derde. Martin is blij en dankbaar dat hij opnieuw is verkozen tot de beste dj ter wereld. 

'Ik ben erg dankbaar dat iedereen de tijd heeft genomen om te stemmen', laat Martin weten. 'Crazy! Het voelt heel onwerkelijk om weer terug op nummer 1 te staan en ik zal jullie steun nooit voor lief nemen, dankjewel', zegt hij tegen zijn fans.

Op sociale media wordt de dj zowel door fans als collega's gefeliciteerd met zijn herovering van de nummer 1-positie in de uitverkiezing van het Britse tijdschrift. Onder anderen Armin van Buuren feliciteert Martin met zijn prestatie.

Martin
Lees ook:
Martin Garrix genoten van optreden ADE: 'Geen plek zoals thuis'

De DJ Mag Top 100 is dit jaar voor de 26e keer samengesteld. In totaal hebben meer dan 1,3 miljoen mensen uit 234 verschillende landen hun stem uitgebracht. Na Martin bestaat de top drie uit David Guetta en Dimitri Vegas & Like Mike. In de top tien is ook plaats voor de Nederlanders Armin van Buuren, Afrojack, Don Diablo en Oliver Heldens.

Ook de hoogste nieuweling is een Nederlander: Reinier Zonneveld maakt zijn debuut op 49 en voormalig nummer 1 Hardwell maakt zijn comeback. Vanwege een sabbatical ontbrak hij in de lijst van vorig jaar.

Met vier keer winst staat Martin nu op de tweede plaats in het lijstje van dj's met de meeste overwinningen. Alleen Armin was met vijf keer nog vaker de nummer 1. Andere Nederlanders die de verkiezing op hun naam schreven zijn Tiësto (drie keer) en Hardwell (twee).

Max
Lees ook:
Max Verstappen viert overwinningsfeest met Martin Garrix in Miami

De onthulling werd dit jaar gedaan in een livestream op internet. Martin sloot de show zelf af door vanaf het observatiedek van de Empire State Building in New York een set te draaien. In voorgaande jaren werd de winnaar altijd bekendgemaakt tijdens het Amsterdam Music Festival (AMF) op het Amsterdam Dance Event (ADE). Aan die samenwerking kwam vorig jaar een einde.

Martin Garrix onthult zijn bizar drukke schema

01:53