Ga naar de inhoud
Entertainment

Kanye weer op Instagram: '2 miljard dollar in één dag verloren'

Kanye West Beeld © ANP/EPA

Kanye 'Ye' West (45) is terug op Instagram en reageert op alle gestopte samenwerkingen met hem na zijn recente antisemitische uitspraken in tweets en interviews. 'Ik ben 2 miljard dollar verloren in één dag en ik leef nog', schrijft de rapper donderdag op Instagram.

"Geld bepaalt niet wie ik ben, de mensen bepalen wie ik ben"

In het bericht richt Kanye zich tot Ari Emanuel, directeur van het bedrijf Endeavor, die bedrijven oproept niet meer met de rapper samen te werken. 'Dit is een liefdesspeech, ik hou nog steeds van je, God houdt nog steeds van je, het geld bepaalt niet wie ik ben, de mensen bepalen wie ik ben.'

Apple
Lees ook:
Apple Music verwijdert afspeellijst met muziek van Kanye West

Kanye maakt zijn Instagram-comeback op dezelfde dag dat zijn school, Donda Academy, bekendmaakt de deuren voor de rest van het schooljaar te sluiten. Dat meldt het Britse dagblad The Times, dat een e-mail van de directeur aan de ouders van leerlingen in handen heeft. Aanleiding is vermoedelijk de antisemitische uitspraken van de rapper. 

'Met goeddunken van onze oprichter zal Donda Academy de rest van het schooljaar 2022-2023 gesloten worden', luidt de mail van Jason Angell, de directeur, die woensdag is verstuurd. 'Er is morgen geen school', is vervolgens te lezen.

President
Lees ook:
President Israël blij met ophef over uitspraken Kanye West

West opent de privéschool, die is vernoemd naar zijn moeder, vorige maand in Californië. De school zou leerlingen volgens de website 'voorbereiden om de volgende generatie leiders te worden'. 

Kanye laat zich in interviews en tweets antisemitisch uit, waardoor hij onder meer tijdelijk geen toegang meer heeft tot zijn sociale media-accounts. Vele bekendheden laten zich kritisch uit over de uitspraken van Kanye en onder meer Gap en Adidas stoppen de samenwerking met hem:

Graaft Kanye West eigen graf met antisemitische uitspraken?

04:06