Ga naar de inhoud
Entertainment

Emotionele Famke Louise: 'Roddelpraat maakte m'n kraamtijd kapot'

Famke Louise Beeld © ANP

Famke Louise (23) raakt geëmotioneerd bij de behandeling van het hoger beroep van haar zaak tegen 'Roddelpraat'. De zangeres betoogt dat de aandacht voor haar in het YouTube-programma destijds haar kraamtijd verpest.

"Dit heeft mij en mijn gezin mooie momenten gekost"

"Ik was net twee weken eerder bevallen en toen kreeg ik dit allemaal over me heen", zegt Famke in het gerechtshof van Amsterdam. "Verplaatsen jullie je wel in mij? Dit heeft mij en mijn gezin de mooie momenten gekost en het helemaal kapot gemaakt." Het terughalen raakt haar dusdanig dat ze moeite heeft om haar tranen te bedwingen.

Hof
Lees ook:
Hof behandelt hoger beroep tussen RoddelPraat en Famke Louise

De zaak draait om een uitzending van Roddelpraat waarin de mannen achter het kanaal, Jan Roos en Dennis Schouten, begin dit jaar een niet-uitgebracht nummer van Famke Louise laten horen. Ook suggeren ze dat de zangeres in het liedje zegt dat ze is misbruikt door haar voormalige manager Ali B. In maart oordeelt de rechter dat Roddelpraat de uitzending offline moet halen en een rectificatie moet plaatsen. Door het delen van het nummer hebben Jan en Dennis zich schuldig gemaakt aan 'zowel auteursrechtinbreuk als onrechtmatig handelen'.

Jan en Dennis gaan in hoger beroep nadat ze een filmpje in handen krijgen waaruit blijkt dat er geen inbreuk is gepleegd op het auteursrecht, omdat ze het voor meerdere mensen zingt op een verjaardagsfeestje. Tijdens de zitting van donderdag wordt het bewuste filmpje getoond en eist het duo dat het eerdere vonnis van de rechter wordt vernietigd.

Roddelpraat
Lees ook:
Roddelpraat sleept John de Mol alsnog voor de rechter

Famke wil een bevestiging van de eerdere uitspraak en dat Jan en Dennis stoppen met haar te betitelen als 'achterlijk wijf'. Volgens het duo komt de zangeres er echter niet slechter af dan andere BN'ers die ze tijdens hun uitzendingen bespreken. "Er zijn wel ergere dingen gezegd", zegt Dennis. Aan ophouden denken ze dan ook niet. "Het gevaar bestaat dat als we dat doen, dat iedereen vraagt om dat te doen. Dan kunnen we ons programma wel opdoeken", aldus Jan.

De rechter stelt beide partijen nog voor om de zaak op een andere manier op te lossen, maar dit blijkt na een kort overleg tussen de advocaten onmogelijk. 

Dennis zegt tijdens het slotwoord dat hij en Jan niet in hoger beroep zouden zijn gegaan als ze het bewuste filmpje niet in handen handen. "Het belangrijkst voor ons is dat we hier niet voor de aandacht of de leukigheid zitten. Ik vind dat we ons gelijk moeten krijgen."

Famke
Lees ook:
Famke Louise en Denzel hinten op tweede seizoen realityserie

Het hof doet op 29 november schriftelijk uitspraak. Ondertussen loopt er ook een procedure van John de Mol tegen Roddelpraat

John de Mol wil geld zien: sleept RoddelPraat voor de rechter

01:14