Ga naar de inhoud
Entertainment

Apple Music verwijdert afspeellijst met muziek van Kanye West

Kanye West Beeld © ANP

Apple Music heeft een afspeellijst met 'de meest essentiële' nummers van rapper Ye West, voorheen bekend als Kanye West (45), verwijderd. Losse albums en nummers van de artiest zijn nog wel te beluisteren op het streamingplatform.

In de laatste weken is veel controverse ontstaan over de rapper, die zich in verschillende interviews en tweets antisemitisch heeft uitgelaten. Muziekweekblad Billboard heeft Apple om een reactie gevraagd op het verwijderen van de afspeellijst, maar de techgigant heeft tot dusver nog niet gereageerd.

In de afspeellijst in kwestie stonden hits als 'Gold Digger', 'Runaway', 'Heartless' en 'Power'.

Adidas
Lees ook:
Adidas stopt ook samenwerking Kanye West na antisemitische uitspraken

Op Spotify is een vergelijkbare playlist, met als titel 'This is Kanye West', nog wel te beluisteren. Wel bekritiseert Spotify-CEO Daniel Ek in een interview met Reuters de antisemitische uitspraken van de rapper, die hij 'afschuwelijk' noemt. Ek zegt dat hij alleen muziek van Kanye op Spotify gaat verwijderen als zijn label daar om zou vragen.

President
Lees ook:
President Israël blij met ophef over uitspraken Kanye West

Kanye beweerde onder andere in een podcast dat de vorig jaar overleden George Floyd niet omkwam door verstikking tijdens een politieoptreden, maar door een overdosis van de pijnstiller fentanyl. Daarnaast verkondigde hij in meerdere interviews antisemitische samenzweringstheorieën. Ook droeg hij op een podium een shirt met de tekst 'white lives matter'.

Familie
Lees ook:
Familie George Floyd laat rechtszaak tegen Kanye West zitten