Ga naar de inhoud
Entertainment

Hof behandelt hoger beroep tussen RoddelPraat en Famke Louise

RoddelPraat en Famke Louise Beeld © ANP

Het gerechtshof van Amsterdam behandelt donderdag het hoger beroep in de zaak tussen Dennis Schouten (27) en Jan Roos (45) van het YouTube-kanaal RoddePraat en Famke Louise (23). Jan en Dennis verliezen in maart het kort geding dat de zangeres heeft aangespannen.

Famke Louise eist in maart dat een uitzending op het YouTube-kanaal van RoddelPraat offline zou worden gehaald, omdat Jan en Dennis ten onrechte suggereren dat de zangeres door haar voormalige manager Ali B zou zijn misbruikt. Het duo deelt ook een nooit uitgebracht liedje van de zangeres. De rechter stelt Famke Louise in het gelijk en Jan en Dennis maken zich met het delen van het nummer volgens de rechter schuldig aan 'zowel auteursrechtinbreuk als onrechtmatig handelen'. Het duo moet de uitzending offline halen en een rectificatie plaatsen. Daar is in beide gevallen gehoor aan gegeven.

Famke
Lees ook:
Famke Louise vertelt hoe ze van haar zwangerschapskilo's afkwam

De presentatoren stelden in een latere uitzending van RoddelPraat in hoger beroep te gaan omdat ze naar eigen zeggen beelden in handen hebben uit 2020 waarin Famke het betreffende liedje op een feestje zingt voor een publiek. De video toont volgens de mannen aan dat zij geen inbreuk pleegden op het auteursrecht.

Jan Roos zag verlies in rechtszaak Famke Louise aankomen

01:32
Famke
Lees ook:
Famke Louise en Denzel hinten op tweede seizoen realityserie