Ga naar de inhoud
Entertainment

Echtpaar Rita Ora en Taika Waititi presenteert samen MTV EMA's

Rita Ora, Taika Waititi Beeld © ANP

Zangeres Rita Ora (31) en regisseur Taika Waititi (47) presenteren dit jaar de MTV European Music Awards, die op zondag 13 november in het Duitse Düsseldorf worden uitgereikt. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt. De uitreiking van de EMA's wordt live uitgezonden op MTV in meer dan 170 landen.

"We kijken er naar uit om deze avond met al deze getalenteerde artiesten te beleven"

Rita en Taika, die een stel zijn en elkaar in augustus het ja-woord gaven, verheugen zich erg op de presentatieklus. "We kijken er naar uit om deze avond met al deze getalenteerde artiesten te beleven", laten de Britse zangeres en de bekroonde regisseur uit Nieuw-Zeeland weten. Dat Rita, die de show in 2017 ook al eens hostte, het podium met haar man mag delen vindt ze 'des te specialer'.

Antoon
Lees ook:
Antoon één van de genomineerden voor MTV Award

Tijdens de awardshow worden prijzen uitgereikt in 17 categorieën. Harry Styles is dit jaar de grootste kanshebber. De Britse zanger is maar liefst zeven keer genomineerd, waaronder in de categorieën Best Artist, Best Song en Best Video. Na Styles is Taylor Swift de voornaamste kanshebber op een prijs met zes nominaties. Andere grote kanshebbers zijn Nicki Minaj en Rosalía met beiden vijf nominaties.

'MTV-astronaut'
Lees ook:
'MTV-astronaut' Johnny Depp grappend: 'Ik had werk nodig'

Ook Tiësto staat als Nederlandse kanshebber op de internationale lijst met nominaties. Hij maakt kans in de categorie Best Collaboration voor zijn nummer The Motto met Ava Max en is daarnaast genomineerd in de categorie Best Electronic. Antoon, Goldband en RONDÉ zijn genomineerd voor een MTV EMA Best Dutch ACT Award. Ook Frenna en Yade Lauren maken kans op die prijs.